Διαβάστε τι ανέφερε στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευτικών και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου για τους . Ρωτήθηκε για τις αρμοδιότητές της στο ΥΠΑΙΘΑ, για τις οποίες απάντησε πως είναι η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, από προσχολική αγωγή μέχρι το Λύκειο, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και Τεχνική Εκπαίδευση.

Επιπλέον, ρωτήθηκε για τη νέα σχολική χρονιά και τα , την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Για τη νέα σχολική χρονιά και τα κενά είπε:

Υπήρχαν αρκετά κενά τα προηγούμενα χρόνια κενά σε βιβλία έως κενά εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα και την περιφέρεια, οπότε δουλεύουμε από τώρα πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε πως η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με βιβλία παντού, με εκπαιδευτικούς και με παράλληλη στήριξη εκεί που χρειάζεται.

Την προηγούμενη χρονιά τα κενά ήταν λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά. Έχουμε μεγάλο προγραμματισμό μπροστά μας ώστε να πάμε ακόμη καλύτερα.

Για την αξιολόγηση είπε:

Η αξιολόγηση είναι ένας θεσμός απολύτως απαραίτητος όχι μόνο για τα σχολεία, αλλά για όλους μας. Πρόκειται για αναγκαίο μηχανισμό, ειδικά για όποιον υπηρετεί παιδιά, όμως είναι ένας καινούργιος μηχανισμός και όπως κάθε καινούργιος μηχανισμός δυναμικά βελτιώνεται. Προφανώς και το σύστημα αξιολόγησης θα αξιολογηθεί έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται καλύτερο. Σήμερα είναι ένα σύστημα με τεκμηριωμένη έκθεση για κάθε εκπαιδευτικό και βέβαια με τη δυνατότητα ένστασης από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό αν θεωρεί ότι έχει κάπου αδικηθεί».

Για τους διορισμούς είπε:

. Το θέμα είναι πως ήδη έχουν προσληφθεί εκπαιδευτικοί σε μόνιμες θέσεις. Την προηγούμενη τετραετία κάναμε χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν χρειαζόμαστε κι άλλες. Αυτή την τετραετία υπάρχει μια προτεραιοποίηση στη δημόσια υγεία.