Με αφορμή την επίσκεψη του ΔΣ του Συλλόγου στο 3ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος έπειτα από καταγγελίες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/10/2018 - 19:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Έπειτα από τις καταγγελίες παρατάξεων και το αίτημα των συναδέλφων του 3ου Δημοτικού Σχ. Αρτέμιδος το Δ.Σ. του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος, σύμφωνα με την πάγια τακτική του, επισκέφτηκε την Τετάρτη 17-10 -18 το σχολείο.

Ο Πρόεδρος O Γεν. Γραμματέας

Σάββας Σεχίδης Κων/νοςΒερέτσος

Μετά από την τοποθέτηση της Διευθύντριας και των συναδέλφων του σχολείουεπιβεβαιώθηκαν οι λανθασμένοι χειρισμοί από την πλευρά της διοίκησης που αφορούσαν τη λειτουργία του σχολείου στη στάση εργασίαςτης 5ης Οκτωβρίου 2018. Δηλώθηκε από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας ότι δεν υπήρξε πρόθεση δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμούκαι ότι στο μέλλον δεν θα επαναληφθούν παρόμοιοι χειρισμοί.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγουομόφωνα καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους πρακτικέςπου ηθελημένα ή όχι αποτελούν απεργοσπαστικό μηχανισμό .

Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τους συναδέλφους νακαταγγέλλουν άμεσαστο σύλλογο κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης συνδικαλιστικών ή εργασιακών δικαιωμάτωναπό την πλευρά της διοίκησης και δηλώνει πως θα βρίσκεται στο πλευρό τους κάθε φορά που θα καταπατούνται τα συνδικαλιστικάδικαιώματά τους.

Καλεί τους συναδέλφους διευθυντές σχολικών μονάδων να μην παρασύρονται , από τυχόν προφορικές εντολές της διοίκησης και να ασκούν τα καθήκοντα τους με τρόπο δημοκρατικό και συναδελφικό.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνάδελφοι να γνωρίζουν πως σε ανάλογες καταγγελίες , ο σύλλογος διαθέτει όλα τα μέσα – συνδικαλιστικά και νομικά – για να δώσειάμεση απάντηση στην τρομοκρατία της διοίκησης .

 

Loading...


  • europalso   ideascentral