Η ελλείψεις που υπάρχουν στις αίθουσες των σχολείων, οδήγησαν μαθητές στο Ηράκλειο Κρήτης να κάνουν μάθημα μέσα σε εκκλησάκι.

Μάλιστα, τη συγκεκριμένη «αίθουσα» χρησιμοποιούν εκ περιτροπής οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχει αίτημα για διάθεση δύο λυόμενων αιθουσών που προς το παρόν δεν έχει ικανοποιηθεί.

Μεγάλες οι ανάγκες

Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή, η δυναμική του σχολείου είναι μεγαλύτερη από τις αίθουσες που διαθέτει. Έτσι, παρόλο που, μετά από ταλαιπωρία ετών μέχρι την ανακατασκευή του συγκροτήματος, οι μαθητές έχουν εγκατασταθεί στο ανακαινισμένο κτίριο, οι αίθουσες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.

Δεδομένης της ανάγκης λειτουργίας εργαστηρίου για τις φυσικές επιστήμες, όπως εξήγησε, η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε από πέρυσι δύο λυόμενες αίθουσες για να καλυφθούν οι ανάγκες δύο τάξεων.

Ωστόσο, μέχρι τώρα, με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου – όπως ανέφερε – οι αίθουσες δεν έχουν φτάσει στο σχολείο και έτσι οι μαθητές δύο τάξεων της Γ’ Λυκείου εκ περιτροπής «στεγάζονται» στον χώρο της μικρής εκκλησίας, που για τον λόγο αυτό καθαρίστηκε, βάφτηκε και θερμαίνεται.

Τέλος, τόνισε, η εκκλησία είναι χώρος λατρευτικός και είναι ακατάλληλος για να στεγάσει μια σχολική τάξη. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για λύση ανάγκης. «Δεν θέλουμε να διώξουμε κανένα μαθητή από το σχολείο» σημείωσε, τονίζοντας ξανά την ανάγκη εξεύρεσης λύσης από τον Δήμο Ηρακλείου.