Μαθητές Εσπερινού ΕΠΑΛ: «Κάνουμε μάθημα σε αίθουσες με παράθυρα που δεν ανοίγουν»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/02/2021 - 18:40 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 03/02/2021 - 18:40

Επιστολή έστειλαν οι μαθητές του Σταυρούπολης, οι οποίοι εκφράζουν τον τον έντονο προβληματισμό τους για την επαναλειτουργία τον Εσπερινών Λυκείων.

Η επιστολή τους:

Δηλώνουμε τον έντονο προβληματισμό μας και την κάθετη αντίθεση μας για την επαναλειτουργία τον Εσπερινών Λυκείων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που υπάρχουν σε αυτά:

1. Είμαστε όλοι μεγάλοι σε ηλικία με μέσο όρο τα 45 χρόνια.

2. Στη συντριπτική πλειοψηφία είμαστε εργαζόμενοι και δεν μπορούμε να αποφύγουμε την καθημερινή συναναστροφή με πολύ κόσμο στους χώρους δουλειάς μας (π.χ. και σε δομές υγείας) ενώ παράλληλα κινδυνεύουμε να χάσουμε την εργασία μας αν κολλήσουμε covid στο σχολείο και μπούμε σε καραντίνα 3. Σχεδόν όλοι είμαστε οικογενειάρχες με μικρά παιδιά και έχουμε ηλικιωμένους γονείς με υποκείμενα νοσήματα που συνοικούν μαζί μας ή εξαρτώνται από εμάς.

Αυτά είναι μόνοι μερικοί από τους λόγους για τις σοβαρότατες και δικαιολογημένες διαφωνίες μας για το άνοιγμα των Εσπερινών σχολείων. Η παρουσία μας το απόγευμα στους χώρους του σχολείου σε ομάδες των 20 και 25 ατόμων μέσα στον περιορισμένο χώρο των αιθουσών και των εργαστηρίων, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη διάδοση του κορονοϊού.

4. Τα Πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας πολύ σωστά εξαιρέθηκαν. Εμείς είμαστε ακόμα πιο ευάλωτος πληθυσμός από τους νεαρούς σπουδαστές. Ζητάμε να εξαιρεθούν και τα Εσπερινά Σχολεία ενηλίκων όλης της χώρας από την δια ζώσης εκπαίδευση όπως οι παραπάνω δομές. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε πειραματόζωα εμείς και οι οικογένειές μας στο μέσον του δεύτερου και τρίτου κύματος της πανδημίας.

Δηλώνουμε την πρόθεση μας να απέχουμε από τα δια ζώσης μαθήματα προστατεύοντας τη ζωή μας, των συμμαθητών μας και των οικογενειών μας και ζητάμε τη συνέχιση των διαδικτυακών μαθημάτων μέχρι να υπάρξει πραγματική ύφεση της πανδημίας

5 .Πολλά τμήματα του σχολείου μας είναι αναγκασμένα να μετακινούνται σε διαφορετική αίθουσα κάθε ώρα με παράθυρα που δεν ανοίγουν προκειμένου να παρακολουθήσουν το μάθημα πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών με μεγάλη διασπορά του ιού ,και του νέου μεταλλαγμένου στελέχους της Νοτίου Αφρικής, η οποία μετάλλαξη όπως επεσήμαναν και οι λοιμωξιολόγοι της χώρας είναι άκρως μεταδοτική, επικίνδυνη και θανατηφόρα. Ήδη υπάρχουν κρούσματα στην δυτική Θεσσαλονίκη όπου αυτή την στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση.

6.Θέλουμε άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις. Εκφράζουμε ανοιχτά την αγανάκτηση μας και θεωρούμε άστοχο και ατυχές το γεγονός το ότι ακόμη δεν έχουμε συμπεριληφθεί στα υπό καθεστώς τηλεκπαίδευσης ιδρύματα και μας υποχρεώνετε να συνεχίσουμε την δια ζώσης εκπαίδευση θέτοντας μας το δίλλημα ΥΓΕΙΑ ή ΠΑΙΔΕΙΑ!!!ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΑΣ… ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ Από την απάντηση σας θα διαμορφώσουμε και την στάση μας με απόφαση της Γενικής συνέλευσης της Δεκαπενταμελούς επιτροπής του εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που θα λάβει χώρα αμέσως μετά από την γραπτή και ενυπόγραφη απάντηση σας.

Με μεγάλη εκτίμηση

Η Επιτροπή του 15μελούς συμβουλίου • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: