Το θυμό τους βρίζοντας εξέφρασαν μαθητές της ΣΤ΄ τάξης δημοτικού σχολείου της Μαγνησίας σε σχετικό μάθημα διαχείρισης του θυμού.

Η ψυχολόγος του σχολείου ζήτησε από τα παιδιά να σχηματίσουν κύκλο και να εκφράσουν το θυμό που έχουν μέσα τους στο πλαίσιο μαθήματος διαχείρισης του θυμού. Oθυμός ξέφυγε από τα επιτρεπτά όρια όταν μαθητές άρχισαν να εκφράζονται με υβριστικές φράσεις και, συγκεκριμένα, εναντίον ζωηρών συμμαθητών τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι γονείς των μαθητών όταν το έμαθαν από τα παιδιά τους και να αναφέρουν το περιστατικό στη διευθύντρια του σχολείου ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στη διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας όπου και ανέφεραν το περιστατικό.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργείται ΕΔΕ από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

H ψυχολόγος κ. Μαρίζα Χατζησταματίου δήλωσε πως τα παιδιά πολλές φορές εκφράζουν το θυμό τους μιμούμενα συμπεριφορές που έχουν αποτυπωθεί μέσα τους που δεν απορρέουν μόνο από το στενό τους περιβάλλον αλλά και από βιντεοπαιχνίδια. Επίσης, εκφράζει την άποψη ότι οι μαθητές δεν αποκλείεται να μιμήθηκαν κάποιο συμμαθητή τους.

Εφ. Ταχυδρόμος thessalianews.gr