: Παράταση πήραν τα μέτρα μέχρι και τις 5 Απριλίου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίεσων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για και λιανεμπόριο

Συνεχίζονται τα μέτρα κατά του και την επόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα. Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίεσων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα μέτρα που ισχύουν σε όλη την επικράτεια για την ανάσχεση της πανδημίας. Το lockdown παρατείνεται μέχρι τις 5 Απριλίου όπως έγινε γνωστό, ενώ ανακοινώθηκαν και τα νέα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή, με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα, από το πρωί του Σαββάτου (27.03).

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες έχει καταρτιστεί εκ νέου ο επιδημιολογικός χάρτης.

Παράλληλα, ανέφερε πως σχετικά με το λιανεμπόριο, τα αλλά και τις διαδημοτικές μετακινήσεις δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση και απόφαση. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και με βάση τα δεδομένα θα κάνει τις ανάλογες εισηγήσεις, τις οποίες θα μετατρέψει σε λήψη αποφάσεων και μέτρων η κυβέρνηση.