Τη-ημερίδα διοργανώθηκε από την  Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) βρέθηκαν εκατοντάδες Λειτουργοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής το απόγευμα της Τρίτης 6 Απριλίου.

Η τηλε-ημερίδα με θέμα Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων σκοπό είχε την υπεύθυνη επιστημονική ενημέρωση των Εκπαιδευτικών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας. Υπό το συντονισμό του Γιώργου Κόσυβα, Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής, παρουσιάστηκαν επιστημονικά δεδομένα, μελέτες και εφαρμογές από τους Δρ Ευθύμη Λέκκα, Πρόεδρο του ΟΑΣΠ και Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ, Δρ. Ασημίνα Κούρου, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας ΟΑΣΠ και Στυλιανό Βερνίκο, Εκπαιδευτή Ενηλίκων και Γνωσιακό επιστήμονα.

Αναπτύχθηκε σειρά καλών πρακτικών για την αποτελεσματική διαχείριση συνθηκών έκτακτης ανάγκης και δημιουργήθηκε κλίμα παραγωγικού διαλόγου και προβληματισμού για την αντισεισμική Προστασία στην ελληνική σχολική πραγματικότητα.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ και Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμης Λέκκας απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες Διευθυντές, Προϊσταμένους και Υπεύθυνους Σύνταξης Έκτακτης Ανάγκης των Σχολικών Μονάδων υπογράμμισε τη βαρύνουσα σημασία της κατάλληλης προετοιμασίας και ετοιμότητας, καταθέτοντας εμπειρίες και καλές πρακτικές από τις επιστημονικές αποστολές στις οποίες έχει συμμετάσχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έδωσε απαντήσεις σε μία σειρά ερωτήσεων που τέθηκαν από τους .

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το έργο που επιτελούν οι Εκπαιδευτικοί της Χώρας σε επίπεδο ετοιμότητας απέναντι σε σεισμικά φαινόμενα, όπως αποδείχθηκε με τον πρόσφατο σεισμό στη Θεσσαλία» δήλωσε ο Καθηγητής, τονίζοντας ότι «ο ΟΑΣΠ διοργανώνει ασκήσεις και σεμινάρια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και δε σταμάτησε τη δραστηριότητά του αυτή ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αντίθετα από πολύ νωρίς επικαιροποίησε τα σχέδια και προσάρμοσε τις δράσεις του με βάση τα νέα δεδομένα που απαιτούν οι προκλήσεις της εποχής.»