Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης: “Δεν μπορεί το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες θεολογικής υφής”


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Καμπουράκη, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ. «Μερικές αποφάσεις του ΣτΕ προβληματίζουν με τη λογική τους.

Όσον αφορά στην περίπτωση του ΕΦΚΑ, θα πρέπει πρώτα να δημοσιευθεί η απόφαση, καθώς είναι παρακινδυνευμένο να σχολιάζουμε διαρροές. Αν πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά υπάρχουν κάποιες αποφάσεις του ΣτΕ που υπεισέρχονται σε ρυθμιστικές λεπτομέρειες του δημόσιου βίου, είναι υπερβολές».

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν μπορεί το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες θεολογικής υφής. Αυτά είναι δογματικά ζητήματα στα οποία μου κάνει εντύπωση, πως υπεισέρχεται και κάνει μια διευρυμένη υπερερμηνεία του Συντάγματος για να καταλήξει πως θα είναι η διδακτέα ύλη».