: Όλα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης για το ενδεχόμενο εμβολιασμών για τον κορονοϊό σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, έδωσε ένα περίγραμμα του πώς θα γίνει αυτό όταν υπάρξει η σχετική έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Όπως είπε ο κ. Ζαούτης η έγκριση αναμένεται το επόμενο διάστημα διευκρινίζοντας ότι η δόση του για τον κορονοϊό στα παιδιά έως 11 ετών θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο.

Με το κλείσιμο των , εξήγησε αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας τονίζοντας πως η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.

Ασφαλές και όχι νέο πια το για τον κορονοϊό

Μιλώντας γενικότερα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊου ο κ. Ζαούτης τόνισε ότι είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και όχι πια νέο καθώς έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Ο ίδιος έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των εμβολιασμών, εκτιμώντας ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και συμπληρώνοντας ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια. Στο ερώτημα, δε, εάν οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αύξηση των εμβολιασμών, απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα το κίνητρο να είναι να μην αρρωστήσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση με τα μέτρα αυτά οι μη εμβολιασμένοι θα προστατευθούν.