Κορονοϊός: Μαζικά rapid test σε σχολεία της Κοζάνης και της Καστοριάς

Κορονοϊός: Μαζικά rapid test σε σχολεία της Κοζάνης και της Καστοριάς

Διεξαγωγή μαζικών ελέγχων για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία της Καστοριάς και της Κοζάνης ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την τρέχουσα εβδομάδα.

Εξειδικευμένα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα μεταβούν σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) και θα πραγματοποιήσουν rapid test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με το grtimes, στην ανακοίνωση της περιφέρειας, τονίζεται ότι η επιλογή των σχολικών μονάδων θα είναι τυχαία.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν με τη γρήγορη μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid test).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων είναι η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στο δειγματοληπτικό έλεγχο, ωστόσο η υποβολή των μαθητών σε εξέταση για τον SARS-CoV-2 θα είναι προαιρετική.

Σημειώνεται, τέλος, πω δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος σε μαθητές χωρίς την πρότερη έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Υπενθυμίζεται πως οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο προληπτικών μέτρων, ενώ το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των σχολείων, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους αυτών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Παράλληλα, η λίστα των σχολικών μονάδων που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας βαίνει αυξανόμενη, φτάνοντας τις 324 μονάδες και τμήματα για την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !