ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Αθήνα, 11/7/2013

Τελικά το βαρέλι δεν έχει πάτο

Στο νομοσχέδιο που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα, το νέο “μίνι μνημόνιο” που πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή, συμπεριλαμβάνεται η πρόταση κατάργησης των κλάδων ιταλικής (ΠΕ 34) και ισπανικής (ΠΕ 40).
Δεν μας εξέπληξε αυτή η πρόταση καθώς μετά από τρία χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών, τρία χρόνια συνεχούς υποβάθμισης του αγαθού της Δημόσιας Παιδείας, τρία χρόνια μισθολογικών περικοπών, ξεθεμελιώματος εργασιακών δικαιωμάτων και διάλυσης της κοινωνίας στο σύνολό της, ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι πρέπει να έχουν πειστεί πλέον πως και το πιο απίθανο είναι πιθανό στην Ελλάδα!
Δεν παύει, σε κάθε περίπτωση, αυτή η πρόταση να αποτελεί ένα ακόμη δείγμα προχειρότητας και ακραίας, τυφλής και δογματικής νεοφιλελεύθερης προσήλωσης της κυβέρνησης. Αναρωτιόμαστε:
– Τι δημοσιονομικό όφελος θα προκύψει από την κατάργηση δύο κλάδων που δεν επιβαρύνουν καθόλου τον προϋπολογισμό;
– Είναι δυνατόν η τρόικα να έθεσε ως προαπαιτούμενο την κατάργηση των κλάδων μας προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση;
Η απάντηση των καθηγητών ισπανικής και ιταλικής απέναντι σε αυτή την εχθρική για τους κλάδους μας πολιτική δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συστράτευσή μας στον αγώνα όλων των εργαζομένων, όλης της ελληνικής κοινωνίας για ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.
Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση της ΟΛΜΕ και όλων των εκπαιδευτικών φορέων στον αγώνα μας.
Αναμένουμε τη ρητή καταδίκη της πρότασης κατάργησης των κλάδων μας από τις Ενώσεις των συναδέλφων καθηγητών Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής.

Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ιταλικής
Associazione Panellenica degli insegnanti d’italiano
e-mail dell’ associazione:
mob: 693 2770277 – Fax: (0030) 210 95769
Lambru Veikou 3 18547 Neo Faliro Pireo

ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Ϊ.Γ /Α.P.PRO.LE
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ KAΘΗΓΗΤΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕ40)
ASOCIACI N PANHEL NICA DE PROFESORES DE LENGUA ESPA OLA DE FORMACI N UNIVERSITARIA

Ακαδημίας 63, 3ος όροφος, γραφείο 11,Τ.Κ.10678, ΑΘΗΝΑ,
Τηλ.: 6943701085 Fax: 213-0284648
, www.paspif.gr