Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη (20/1) ο δήμαρχος Σπετσών απέστειλε έγγραφο με το οποίο ανέφερε πως δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα στο νησί σήμερα (21/1), λόγω κορονοϊού.

Σημειώνουμε ότι αυτό δεν συνέβη, καθώς χθες το βράδυ με παρέμβαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά αποφασίστηκε να παραμείνουν ανοιχτά.

Ο κύριος Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας, μίλησε στο Newsbomb για την απόφαση του υπουργείου να μην μπει «λουκέτο» στα του νησιού, τονίζοντας πως κανένας δήμαρχοες δεν έχει αρμοδιότητα σε θέματα κορονοϊού και πως τα δεν είναι πολλά, ώστε να υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

«Κανένας δήμαρχος δεν έχει την αρμοδιότητα να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων σε ότι αφορά την πανδημία βάσει της ΚΥΑ και του υπουργείου Παιδείας. Τα σχολεία κλείνουν μετά από συνεννόηση του Διευθυντή Εκπαιδεύσης και του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της οικείας περιφερειακής ενότητας βάσει πρωτοκόλλου», ανέφερε αρχικά ο κ. Κόπτσης.

Στη συνέχεια τόνισε: «Τα κρούσματα στις Σπέτσες δεν είναι τόσα πολλά ώστε να κλείσουν τα σχολεία. Δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς και έτσι δώσαμε την εντολή να λειτουργήσουν κανονικά. Οι δήμαρχοι μπορούν να αναστείλουν τη λειτουργεία των σχολείων μέχρι και τρεις μέρες, μόνο σε περιπτώσεις σεισμών και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».