Κεραμέως: Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν το γενικό πληθυσμό

Κεραμέως:  Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν το γενικό πληθυσμό

: Δείτε τι ανέφερε για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία – Η  Ν. Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι με των μαθητών θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου.

Η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά από τις 14:00 έως τις 17:00. “Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα” είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Δείτε στο ipaidia.gr τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών

Η κ. Κεραμέως έκανε ακόμα γνωστό ότι οι θα πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Αιτήσεις ΕΔΩ – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Έρχεται ΝΕΟ μπαράζ πληρωμών: Επίδομα 534 ευρώ, δώρο Χριστουγέννων, επίδομα ανεργίας, αναδρομικά

Συντάξεις – αναδρομικά: Μεγάλη αγωνία για τα δώρα και τις επικουρικές

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Για τα Πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα, ενώ όπως είπε η υπουργός θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά στο ipaidia.gr τι είπε για το άνοιγμα σχολείων

Παρουσιάζοντας τα για το άνοιγμα των σχολείων  η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Όπως είπε η υπουργός, θα υπάρξουν διαφορετικά για τους μαθητές, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των για τους ίδιους λόγους.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Εξαδάκτυλος: Τι είπε για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !