Τι είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA αναφορικά με τον .

Πιο συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μία συγκλονιστική τραγωδία την ώρα που η δικαιοσύνη έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Μιλάμε για ένα περιστατικό που μας έχει συγκλονίσει. Η οδύνη είναι τεράστια και σας μιλώ και ως μητέρα αλλά και ως πολιτικός. Μας έχει συγκλονίσει η απώλεια», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αυτή τη στιγμή δύο είναι οι προτεραιότητες:

«Η πρώτη να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες, Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της τραγικής υπόθεσης. Η δεύτερη είναι η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, των παιδιών, των δασκάλων αλλά και των γονέων», τόνισε η υπουργός.

Αποκάλυψε δε πως: «Την ίδια μέρα του δυστυχήματος ήρθε στο σχολείο ψυχολόγος και βγήκε πρόγραμμα στήριξης των μαθητών και πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των γονέων. Μόλις ανοίξει το σχολείο, προβλέπεται να υπάρχει ψυχολόγος για την υποστήριξη συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας».

14.000 αντικαταστάσεις διευθυντών

Η κα. Κεραμέως αναφέρθηκε και στη διαδικασία αλλαγής των διευθυντών σε όλα τα σχολεία της χώρας, λέγοντας πως έχει ήδη βγει η προκήρυξη για τις θέσεις των διευθυντών σε περίπου 14.000 σχολεία.«Θα γίνουν κρίσεις παντού. Προφανώς μπορεί κάποιος διευθυντής να είναι υποψήφιος», τόνισε η υπουργός, σημειώνοντας ότι η διαδικασία είναι εν εξελίξει και αποτελεί «σημαντικό ορόσημο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Σχετικά με το χρονικό ορόσημο για τις αντικαταστάσεις, αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Παράλληλα η συζήτηση μεταφέρθηκε και στα πανεπιστήμια, με την ανακοίνωση για 1.900 νέες θέσεις για καθηγητές.

«Έχουμε έρθει σε ένα θετικό ισοζύγιο συνταξιοδοτήσεων και νέων θέσεων», είπε η κα. Κεραμέως, ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν προσλήψεις 400 καθηγητών και στα 24 πανεπιστήμια της Ελλάδας, με την διαδικασία να «επαφίεται στα πανεπιστήμια», όπως είπε η υπουργός.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ