Κεραμέως: Είναι ανοιχτό το να περιοριστούν οι διακοπές για μαθήματα στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/11/2020 - 16:15 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 30/11/2020 - 10:00

: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι μέρες διακοπών των Χριστουγέννων για μαθήματα και το . Δείτε στο ipaidia.gr τι ανέφερε η Υπουργός Παιδείας.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως μίλησε στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” της Φαίης Μαυραγάνη στο OPEN” για το .

Η κα Κεραμέως δήλωσε: Καταλαβαίνω πλήρως τις αγωνίες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Περιμένουμε να δούμε όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Απόφαση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. θα συζητήσουμε με τους ειδικούς. Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν υπάρχει σκέψη να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις εορτές απάντησε πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επ αυτού, όμως προτεραιότητα είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία με πρώτα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά.

1 εβδομάδα πριν τις εορτές;

Η Υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι μέρες διακοπών των Χριστουγέννων ώστε να γίνουν μαθήματα δια ζώσης.

Σε ερώτηση ποια είναι η άποψή της στην πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία μια εβδομάδα πριν τις εορτές, η Υπουργός απάντησε πως το είναι σύνθετη διαδικασία και είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Δείτε στο video τι επισημαίνουν οι επιδημιολόγοι σχετικά και τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας και για το lockdown.

Παράλληλα δεν λείπουν και οι φωνές που ανησυχούν και δεν προτείνουν άνοιγμα της αγοράς. Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι η χθεσινή εισήγηση του στον πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου.

Τέλος, ανέφερε ότι τα δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι το λιανεμπόριο είναι ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: