Στις προσλήψεις αναφέρθηκε η υπουργός παιδείας αλλά και στον προβληματισμό που προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Τα τελευταία δεδομένα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους. Πλέον όμως έχουμε ένα μοναδικό όπλο για να καταπολεμήσουμε αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Καλώ όλους τους πολίτες να », τονίζει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA.

Σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εμβολιαστεί ή προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους σε ποσοστό 73%, με την υπουργό Παιδείας να κάνει έκκληση και στους φοιτητές να σπεύσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η νέα εκπαιδευτική χρονιά.

«Πρέπει όλοι να παροτρύνουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Το εμβόλιο σώζει ζωές και άρα είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε το μοναδικό δώρο της επιστήμης».

Θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν έχει τεθεί, καθώς «είναι από τις πληθυσμιακές ομάδες που έχουν ανταποκριθεί μαζικά στον εμβολιασμό».

11.700 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Σχετικά με τα του υπουργείου, 11.700 έχουν ανακοινωθεί.

«Έχουμε θέσει σε εφαρμογή μεγάλες αλλαγές στο σχολείο. Ο πιο πολύτιμος πυλώνας όμως είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας. Ξεπεράσαμε τη δέσμευσή μας για 5.000 προσλήψεις, είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη της στήριξης του δημόσιου σχολείου».

Οι θα ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού με πίνακες που έχουν καταρτιστεί βάσει ΑΣΕΠ και οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι τελικές ημερομηνίες για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν έχουν ακόμη ληφθεί, ενώ σήμερα είναι η τελευταία μέρα που οι μαθητές της γ’ λυκείου μπορούν να δηλώσουν στην αντίστοιχη ιστοσελίδα το κινητό τους τηλέφωνο, προκειμένου να λάβουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.