Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα γκράφιτι στο Πολυτεχνείο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/03/2015 - 15:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Θα διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς αντικειμένου που χρησιμεύει για το κοινό όφελος

Κατεπείγουσα έρευνα για τα γκράφιτι στο πολυτεχνείο διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς αντικειμένου που χρησιμεύει για το κοινό όφελος.

Εδώ και λίγες ημέρες οι εξωτερικοί τοίχοι του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου είναι καλυμμένοι με ένα τεράστιο ασπρόμαυρο γκράφιτι. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.

«Οι βανδαλισμοί των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων τείνουν να γίνουν δυστυχώς μέρος της καθημερινότητάς τους. Η θλιβερή εικόνα του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ αποτελεί την αποκορύφωση των απαράδεκτων αυτών πράξεων» τονίζουν με ανακοίνωσή τους, τα μέλη του προεδρείου της συνόδου πρυτάνεων ΑΕΙ .

«Οι δράστες βεβήλωσαν ένα ιστορικό κτίριο, μνημείο της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και των δημοκρατικών αγώνων αυτού του τόπου. Δείχνοντας έλλειψη πολιτισμού και σεβασμού στην Ιστορία, πλήττουν με τις πράξεις τους ηθελημένα και συνειδητά το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η μαύρη και αποκρουστική εικόνα του κτιρίου των οδών Πατησίων και Στουρνάρη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματική εικόνα του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου, το οποίο, παρά τα πενιχρά μέσα που του διαθέτει η Πολιτεία, αναδεικνύει την αριστεία, παρέχει ανταγωνιστική εκπαίδευση στους φοιτητές του και διακρίνεται για την έρευνά του» συμπληρώνει η ανακοίνωση της συνόδου πρυτάνεων.

Loading...


  • europalso   ideascentral