Καπραβέλος – Self test: Ανακαλύψαμε 600 κρούσματα στα σχολεία, αλλά μας έχουν ξεφύγει άλλοι τόσοι

Καπραβέλος – Self test: Ανακαλύψαμε 600 κρούσματα στα σχολεία, αλλά μας έχουν ξεφύγει άλλοι τόσοι

: Ο Διευθυντής της Β ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος μίλησε στο Open Tv για την δυσκολία που έχουν οι υγειονομικοί στη μάχη κατά της πανδημίας, αλλά και το ρίσκο του ανοίγματος.

Συγκεκριμένα για τα είπε, «είναι ένα όπλο το self test αλλά όχι το καλύτερο. Στους 600 εκπαιδευτικούς και μαθητές που αποκαλύψαμε και είναι και ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, βάλτε ότι μας έχουν ξεφύγει άλλοι τόσοι».

«Η ευαισθησία των self test είναι 50%, δηλαδή αν είσαι αρνητικός δεν σημαίνει πως δεν έχεις κολλήσει. Πιάνουμε δηλαδή ένα ποσοστό πολύ καλό. Σκεφτείτε ότι ανοίγαμε τον Ιανουάριου, που παρ’ όλες τις επισημάνσεις κάντε τεστ πριν ανοίξετε, δεν μας ακούσανε και φτάσαμε στο τρίτο κύμα. Τώρα, εν μέσω θυέλλης του τρίτου κύματος, πάμε να κάνουμε ένα παρακινδυνευμένο βήμα»

Ο κ. Καπραβέλος εξήρε την δουλειά που γίνεται με τους , μιας και φαίνεται ότι αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αφού «έχουμε περισσότερους νέους με κορονοϊό, στους μεγαλύτερους έχει κάνει δουλειά το εμβόλιο».

Παρόλα αυτά, ο έμπειρος γιατρός είπε ότι κάνουμε πισωγυρίσματα, καθώς «για δεύτερη φορά χάσαμε τον έλεγχο. Τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά. Εν μέσω θυέλλης τρίτου κύματος πάμε για ανοίγματα» τόνισε και ξεκαθάρισε πως:

«δεν συζητάω καν το Πάσχα στο χωριό αν δεν πέσουν τα κρούσματα. Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα η μετακίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη που θα τη θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς…».

Βασιλακόπουλος: Τι είπε για σχολεία και self test

Άνοιγμα σχολείων: Τα fake news που κυκλοφορούν για τα self test στα παιδιά

Άνοιγμα σχολείων -Τζούφη: Τα self test δεν είναι αξιόπιστα

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !