Σύμφωνα με έγγραφο του ΠΥΣΔΕ Πειραιά (αρ. πρωτ: 14641/23-06-2020) καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων να συνεδριάσουν  την Τρίτη 30/06 και να προχωρήσουν σε κατανομή ωρών διδασκαλίας στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν οργανικά και υπηρετούν στο σχολείο.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το πλέον εξοργιστικό είναι στο ίδιο έγγραφο ζητείται ο προσδιορισμός λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων:

α) κάνοντας εκτίμηση των τμημάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ της επόμενης χρονιάς (“διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποφάσεις για την έγκριση τους“, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο)! Δηλαδή, κατανομή στον “αέρα”, αφού αυτή την περίοδο γίνονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές.

β) χωρίς να έχουν καν ανακοινωθεί οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Δηλαδή, σήμερα φαίνεται κάποιος να πλεονάζει, κάτι που σε λίγες μέρες μπορεί να μην ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων.

 

Είναι προφανές ότι η διαδικασία αυτή γίνεται ερήμην των συναδέλφων.

 

Το σημαντικότερο είναι ότι επιχειρείται η κατανομή ωρών και μαθημάτων, χωρίς να υπάρχει η πλήρης σύνθεση του Συλλόγου Διδασκόντων, που θα ολοκληρωθεί μετά τις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτέμβρη.

Και μάλιστα, εν μέσω μαζικών κινητοποιήσεων ενάντια στις απαράδεκτες αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών, που εξοβελίζουν ειδικότητες και κλάδους.

 

Απαιτούμε από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά να αποσύρει το έγγραφο αυτό!

 Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε οριστικές αναθέσεις μαθημάτων.

Κανείς να μην νομιμοποιήσει τις επιχειρούμενες αντιδραστικές αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών.

Καλούμε και την ΟΛΜΕ να παρέμβει.