: Με σχολεία κλειστά χωρίς δυνατότητα πρόσβασης για τους εκπαιδευτικούς δεν υλοποιείται τηλεκπαίδευση την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, αναφέρει ο Σύλλογος Σωτηρίου .

Η ανακοίνωση

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου οι συνθήκες παγετού που θα επικρατήσουν τις πρωινές ώρες , αλλά και η μη δυνατότητα πρόσβασης στο οδικό δίκτυο εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση των εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες. Η κάθε σχολική μονάδα με ευθύνη της διεύθυνσης της, ενημερώνει τους γονείς πως δεν θα διενεργηθεί .

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας 🔺ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ όχι  μόνο λόγω ❄️παγετών αλλά και γιατί δεν πήραν μέτρα για την πανδημία ❌ Κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του – ⛔️Λέμε ΟΧΙ στην κοροϊδία και στις επικοινωνιακές τακτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Κώστας Σωτηρίου”Σύλλογος

Ύστερα από το έγγραφο  Κόπτση που κυκλοφορεί, πάλι χωρίς καμία παραπομπή σε νομοθεσία, ενημερώνουμε ότι ισχύει ότι ακριβώς έχουμε στείλει έως τώρα στις ανακοινώσεις μας και τις ανακοινώσεις της ΔΟΕ.

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες

Η βία που έχουμε υποστεί από το ΥΠΑΙΘ (Διευθυντές /ντριες και εκπαιδευτικοί ) τις τελευταίες μέρες είναι άνευ προηγουμένου.

Πιέζουν και μεταθέτουν απολύτως την ευθύνη. Συνεχίζουν ανεξέλεγκτα μια επίδειξη πυγμής -επιβολής για τηλεκπαίδευση. Δεν υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα παιδαγωγικό για τη μια μέρα, αντίθετα υπάρχουν τεράστια αντικειμενικά ζητήματα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τη θέση των εκπαιδευτικών όσον αφορά το θέμα τηλεκπαίδευση, εκτός από το ότι έχουν γίνει όλα πιο δραματικά και δυστοπικά.

Πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι χωρίς ρεύμα για ατελείωτες ώρες .

Κόσμος είναι εγκλωβισμένος στα σπίτια του, γιατί δεν έχουν ανοιχτεί κεντρικοί δρόμοι των πόλεων ευθύνης του συλλόγου, αλλά και τόπων κατοικίας συναδέλφων.

Λέμε καθαρά:

-Τα σχολεία είναι ΚΛΕΙΣΤΑ. Η περιφέρεια Αττικής έκλεισε τα σχολεία χωρίς διακρίσεις ( 1ο , 2ο Παιανία ή Λαύριο)

-Κανένας δεν κάνει τηλεκπαίδευση από το σπίτι με δικά του μέσα.

Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται από τα σχολεία με τον σχολικό εξοπλισμό.

-Κανένας  δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της ασφαλούς μετάβασης των εκπ/κων σε επισήμως ΚΛΕΙΣΤΕΣ σχολικές μονάδες που σε πολλές περιπτώσεις είναι απολύτως αδύνατη.

-Δεν έχει δοθεί άδεια ειδικού σκοπού  (εκπαιδευτικοί-γονείς)

-Σε όλες τις σχολικές μονάδες υπάρχουν πραγματικά προβλήματα, είτε αυτά σχετίζονται με την ίδια την κατάσταση του σχολείου- παγωμένα  και απροσπέλαστα σχολεία- είτε εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σχολείο λόγω αποκλεισμού στον τόπο κατοικίας τους. Λαμβάνουμε μηνύματα από γονείς μαθητών ότι έχουν ζήσει τραγικές στιγμές χάους. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός αδυνατεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία.

Συνεχίζουν να εκβιάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα σε μια  διαδικασία μπάχαλο. Κι ενώ τα γνωρίζουν όλα αυτά θέλουν να επιβάλλουν το ετσιθελικό πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης.

Θέλουν να μείνουν στο επικοινωνιακό τους σχέδιο ότι όλα λειτουργούν άψογα.

Σε κάθε περίπτωση δεν παρέχω το σπίτι μου, δε διαθέτω τα μέσα, δεν υποχρεούμαι από καμία νομοθεσία  να παρέχω δικό μου εξοπλισμό.

Είμαστε καλυμμένοι από τις αντικειμενικές συνθήκες, το θεσμικό πλαίσιο  και το σύλλογο.

Δεν υλοποιούμε τηλεκπαίδευση.

Θέλουν να νομιμοποιήσουν την τηλεκπαίδευση  για κάθε περίσταση,  αυτοί που δεν εξασφαλίζουν την υποτυπώδη λειτουργία των σχολείων μας. Κροκοδείλια δάκρυα για χαμένες ώρες! Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για απώλεια διδακτικών ωρών εξ αιτίας της κακοκαιρίας, τη στιγμή που εξακολουθεί να μην καλύπτει τα χιλιάδες λειτουργικά κενά, που υπάρχουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και τα κενά λόγω covid που συνεχώς δημιουργούνται με αποτέλεσμα την απώλεια άπειρων ωρών  μαθημάτων.

Να μην υποκύψουμε  σε κανέναν εκβιασμό.