Υφυπουργός Παιδείας και Πρόεδρος ΟΛΜΕ για το άνοιγμα των σχολείων στις διακοπές του Πάσχα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/04/2014 - 16:52 | Author: Newsroom Ipaidia
Λάδι στη φωτιά φαίνεται πως ρίχνουν οι σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, με στόχο να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες λόγω των καταλήψεων του περασμένου φθινοπώρου.

Με την ΟΛΜΕ να ξεκαθαρίζει τη θέση της σχετικά με το θέμα, προαναγγέλλοντας στάσεις εργασίας από τις 08.00 έως τις 11.00 και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25 Απριλίου, το κλίμα στους κόλπους της εκπαίδευσης είναι εκρηκτικό.

Σε σημερινή του συνέντευξη, ο κ. Κεδίκογλου προειδοποίησε τους εκπαιδευτικούς ότι σε περίπτωση που ορισμένοι εξ αυτών επιλέξουν να μην παρουσιαστούν στις αίθουσες, ως οφείλουν, τότε θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες και διώξεις.

Ο υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στο STAR, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει λόγος οι καθηγητές και οι μαθητές να παρακούσουν το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο έχει εκδοθεί από τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, το επίμαχο Διάταγμα ορίζει ρητά ότι οι ημέρες καταλήψεων θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και αν κριθεί αναγκαίο και στο τέλος της χρονιάς.

«Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανέναν δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλυτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος, όμως, χαμένη είναι η μάθηση» τόνισε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου επιτέθηκε και προσωπικά εναντίον του προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη, λέγοντας ότι εξαργύρωσε την επανάστασή του με την υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις την εξαργύρωσε και είναι αυτήν τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στο zougla.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ απάντησε στις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, αλλά και στην προσωπική επίθεση που δέχθηκε.

Όπως είπε, το μέτρο του πρόωρου ανοίγματος των σχολείων είναι τιμωρητικό για τους μαθητές, ενώ οι πειθαρχικές διώξεις για τους καθηγητές είναι αντιδημοκρατικές.

Για την προσωπική επίθεση ανέφερε ότι «οι αποφάσεις ήταν συλλογικές». «Πάντως, ο κ. Κεδίκογλου δείχνει ότι γνωρίζει καλά από εξαργυρώσεις» πρόσθεσε υπαινικτικά.

Ακούστε τι δήλωσε στο zougla.gr:

Tα σχολεία που θα ανοίξουν

Στο μεταξύ από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα σχολεία που οφείλουν από αύριο κιόλας να ανοίξουν τις πύλες τους:

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Δυτική Μακεδονία

Κεντρική Μακεδονία

Πιερία

Αχαΐα

Ηλεία

Υπόλοιπη Πελοπόννησος

Βόρειο Αιγαίο

Νότιο Αιγαίο

Θεσσαλία

Αιτωλοακαρνανία

Πέλλα

Κρήτη

Loading...


  • europalso   ideascentral