Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη συγχώνευση του τμήματος εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/12/2017 - 11:47 | Author: Newsroom Ipaidia

 

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ Υ.Π.Π.Ε.Θ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΩΝ»

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με την παρούσα ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή τηςστα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Π.Π.Ε.Θ. που αφορούν στην υποβάθμιση ή στη συγχώνευση του τμήματος της Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών με το τμήμα Φυσικοθεραπείας.

Η Ομοσπονδία διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε υπέρμαχη της ποιοτικής και ουσιαστικής αναβάθμισης όλων των τμημάτων για τους κλάδους Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. που εκπροσωπεί και φυσικά ένα τέτοιο εγχείρημα από την πλευρά του Υπουργείου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Η Εργοθεραπεία αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές και ανερχόμενες επαγγελματικές εξειδικεύσεις με πολύ ουσιαστικό και κομβικό ρόλο στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους και με σαφώς διακριτό ρόλο σε σχέση με τη Φυσικοθεραπεία.

 

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. καλεί προσωπικά τον Υπουργό Παιδείας κο Γαβρόγλου να αποσύρει άμεσα την απόφαση για τη συγχώνευση του Τμήματος Εργοθεραπείας και να μην προχωρήσει στον αφανισμό μιας ολόκληρης επιστήμης, παραδίδοντάς την ως βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα αμφιβόλου ποιότητας και επιστημονικής κατάρτισης.

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: