Ανακοίνωση διαμαρτυρίας έβγαλε ο ο υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥ Φθιώτιδας Δημήτρης Καλοδήμος, αναφορικά με τα στελέχη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

H ανακοίνωση:

Η κ.Κεραμέως στο νομοσχέδιο “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ” (άρθρα 25 & 159) που έδωσε στην δημοσιότητα χθες (30/6) παροπλίζει όλα τα στελέχη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού () της Ελλάδας!!! Παίρνει τον ΣΕΠ από τα ΚΕ.Σ.Υ. και τον μεταφέρει στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δίνοντας προσωποπαγή θέση στους 80-100 εκπαιδευτικούς που είμαστε με οργανική θέση στα ΚΕ.Σ.Υ. . Στα ΚΕ.Σ.Υ. τοποθετηθήκαμε με το νόμο 4547/2018 του κ.Γαβρόγλου χάνοντας την ειδικότητα με την οποία διοριστήκαμε στην Εκπαίδευση και την οργανική θέση όσοι είχαμε.

Δεχθήκαμε να χάσουμε την ειδικότητά μας και την οργανική που είχαμε γιατί υπολογίζαμε ότι στο υπόλοιπο της υπηρεσιακής μας ζωής θα ασχολούμαστε με τον ΣΕΠ. Προσωποπαγή θέση σημαίνει ότι θα είμαστε σε μια υπηρεσία χωρίς αντικείμενο. Δηλαδή θα μας πληρώνει ο Ελληνικός Λαός χωρίς να κάνουμε αυτό για το οποίο είχαμε προσληφθεί.

Η λογική λέει ότι θα έπρεπε εμείς να στελεχώσουμε τις νέες θέσεις κατά προτεραιότητα για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε ήδη εδώ και χρόνια. Οι προσωποπαγείς θέσεις να είναι σε θέσεις ΣΕΠ (Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Γραφεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΓΡΑ.ΣΥ.Π.) ) που θεσμοθετεί το νομοσχέδιο και όχι στα ΚΕ.Σ.Υ.

Όχι μόνο αυτό δεν γίνεται αλλά αντίθετα το νομοσχέδιο μας αποκλείει από την διεκδίκηση της μιας θέση του Υπευθύνου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε κάθε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από τα ΓΡΑ.ΣΥ.Π. γιατί απαιτείται οργανική στο νομό ή στα όμορα σχολεία την οποία εμείς έχουμε ήδη χάσει λόγω του νόμου Γαβρόγλου. Ελπίζω ότι τελικά δεν θα ψηφιστούν-εφαρμοστούν αυτές οι παράλογες ρυθμίσεις. Καλοδήμος Δημήτρης, Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕ.Σ.Υ. Φθιώτιδας