Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Η παρακολούθηση δεν απαιτεί καμία χρηματική συμμετοχή, είναι εντελώς δωρεάν.

Το 2ο διεθνές e-Συνέδριο «Η Εκπαίδευση σε ένα κόσμο που αλλάζει: Ζητήματα Τεχνολογίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας στη Διδακτική Πράξη και Μάθηση» διοργανώνεται από το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ειδικεύεται στην επιμόρφωση σε θέματα εκπαίδευσης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουνίου 2021.

Τι περιλαμβάνει Το 2ο e-Συνέδριο είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Learn Inn Περιλαμβάνει:

α) Κεντρικές Εισηγήσεις από πολύ σημαντικούς επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας και στελέχη της ελληνικής Εκπαίδευσης, με τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε, β) δύο e-στρογγυλά τραπέζια συζήτησης και ενημέρωσης και γ) παρουσίαση/εκδήλωση και εργαστήριο στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2 προγράμματος Student Teachers’ Practices for Democratic Culture (STEP UP- DC). Σκοπός Σκοπός του 2ου e-Συνεδρίου είναι να συνομιλήσουμε με τους ειδικούς για τους τρόπους με τους οποίους η Εκπαίδευση συνεχίζει να αλλάζει στο πλαίσιο των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και της παγκοσμιοποίησης, αλλά και για τα ζητήματα δημοκρατίας στη διδακτική πράξη και μάθηση.

Που απευθύνεται Απευθύνεται σε όσους/όσες ασχολούνται με την Εκπαίδευση και τις επιστήμες της Εκπαίδευσης και Αγωγής, εκπαιδευτικούς και μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, ανθρώπους της μη τυπικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτές ενηλίκων, στελέχη εκπαίδευσης, διδάσκοντες της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε όσους/όσες ενδιαφέρονται για την έρευνα και την εκπαίδευση.

Δωρεάν συμμετοχή Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Η παρακολούθηση δεν απαιτεί καμία χρηματική συμμετοχή, είναι εντελώς δωρεάν.

Πρόγραμμα Παρασκευή

11/06/2021 17:30 Χαιρετισμοί 17:45  Έναρξη – Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Αν. Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., Επιστημονικός Υπεύθυνος Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. 18:00 – 19:00 Κεντρική Εισήγηση/Συζήτηση – «Το Μέλλον της Εκπαίδευσης στην Εποχή μετά τον Covid: Νέα Μάθηση και Ψηφιακές Τεχνολογίες», (MaryKalantzis & BillCope) 19:00 – 20:00 Κεντρική Εισήγηση/Συζήτηση – «Η σύγχρονη εποχή, οι προκλήσεις και ο παιδαγωγικός ρόλος των εκπαιδευτικών», (Αλέξανδρος Κόπτσης)

Σάββατο 12/06/21 09:30 – 11:00 e-στρογγυλό τραπέζι: «Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Ετερότητα: Τάσεις και προοπτικές για ένα σχολείο της συμπερίληψης», (Συντονίστρια: Ντόνα Παπαστυλιανού)

12:45 – 13:00 Διάλειμμα 13:00 – 14:30 e-στρογγυλό τραπέζι «Δημοκρατική παιδεία και Πλαίσιο Ικανοτήτων Δημοκρατικού Πολιτισμού (RFCDC): Διδασκαλία, ηγεσία/διοίκηση, παρέμβαση», (Συντονιστής: Μιχάλης Κακός)

14:30-15:00 Διάλειμμα 15:00-18:00 Εργαστήριο “Ικανότητες του δημοκρατικού πολιτισμού και διδακτική μεθοδολογία”, (Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Ηρώ Ποταμούση, Γκέλη Αρώνη, Άγγελος Βαλλιανάτος)