Πέλλα: Συστηματικό σε βάρος των παιδιών τους καταγγέλλουν μητέρες στην Πέλλα, κάνοντας λόγο για βαριά περιστατικά.

Πρόκειται για ομάδα αποτελούμενη από πέντε μαθητές, η οποία έχει διαπράξει βαριά περιστατικά σε βάρος των συμμαθητών της, με την πιο ακραία επίθεση να αφορά το σβήσιμο τσιγάρου στο μάγουλο ενός 14χρονου, στα τέλη Απριλίου.

Η μητέρα του παιδιού μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αποκάλυψε πως ο αρχηγός της συμμορίας δεν δείχνει να κάνει πίσω ακόμα και μετά την επιβολή παραβιαστικών μέτρων εναντίον του, παραβιάζοντάς τα συστηματικά.

«Το παιδί μου φοβάται να πάει στο σχολείο. Τον χτύπησαν, πήγαν να τον πνίξουν. Το παιδί πήγε στη διεύθυνση του σχολείου, αλλά αντιμετώπισε μια αδιαφορία. Τώρα παρακολουθείται από ειδικό, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» είπε.

«Στην αρχή το σχολείο δεν μας είχε πει τίποτα. ”Γιατί να το πω, μαμά, αφού δεν κάνουν τίποτα;”, μου έλεγε το παιδί» ενώ για τον «νταή» είπε: «Παραβιάζει τα μέτρα ασφαλείας και πάει κοντά στο παιδί. Στην αρχή τον ρώτησα μήπως έκανε κάτι και τον πειράζουν και μου είπε όχι. ”Προσπαθούσα να τους αποφύγω. Εκείνοι ήταν πέντε και εγώ μόνος μου” μου είπε».

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα ενός κοριτσιού, το οποίο είχε επίσης πέσει θύμα της ομάδας.

«(Η κόρη μου) καθόταν στο προαύλιο και πήγε ο αρχηγός και της είπε “φύγε από εδώ γιατί θέλω να καπνίσω”, του είπε να πάει πιο πέρα και τότε εκείνος άρχισε να την απειλεί. Το παιδί πήγε στη διεύθυνση, τον κάλεσαν στο γραφείο, αλλά αυτός δεν καταλαβαίνει. Πήγαμε στο τμήμα, αλλά αυτοί έχουν συνηθίσει να μπαινοβγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα», είπε η μητέρα της κοπέλας. Το Star κάνει λόγο και για τρίτο περιστατικό, όπου η ίδια ομάδα παιδιών επιτέθηκε σε ένα παιδί και το χτύπησε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Κέρκυρα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του πρώτου παιδιού, κ. Ξυλουργίδης, επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα της καταάστασης όσον αφορά στα παιδιά, λέγοντας ότι έχουν απειλήσει τηλεφωνικά ακόμα και τον ίδιο.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ