Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Κλειστά τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Κλειστά τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Γιορτή :  Το τελευταίο διάστημα, ύστερα από την απόφαση του υπουργείου για κατάργηση της , προέκυψε σύγχυση στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια την ημέρα των .

Εν τέλει, με μια νέα εγκύκλιο για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε τα εξής, σε ό,τι αφορά τα σχολεία:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.»

Τριών Ιεραρχών: Κλειστά τα και τα

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διαφορετική «ρότα» για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών θα ακολουθήσουν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. «Είναι σαφές ότι παραμείνουν κλειστά τα φροντιστήρια. Σίγουρα δεν συμφωνούμε με το γεγονός της διπλής συνθήκης, δηλαδή να είναι ανοικτά τα σχολεία και τα φροντιστήρια, όμως έτσι έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή» λέει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης.

Εορτή των Τριών Ιεραρχών: Προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών

Τριών Ιεραρχών: Στην κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων ο εκκλησιασμός

Σύμφωνα με τον κ. Βαφειαδάκη, τόσο για την ημέρα των όπως και για τις άλλες γιορτές του έτους «για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών ισχύει ο νόμος Γαβρόγλου. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το αν θα αλλάξει κάτι στο μέλλον» προσθέτει.
Οι διακοπές και οι αργίες για τα φροντιστήρια

Η υπουργική απόφαση Γαβρόγλου, του 2016, αναφέρει τα εξής για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών -και τις λοιπές γιορτές- σε ό,τι αφορά τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών:

«Οι ημέρες διακοπών και καθορίζονται ως εξής:

Α. Διακοπών:

I) Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και τη 2η Ιανουαρίου
II) Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη μετά το Πάσχα

Β. :

I) Όλες τις Κυριακές
II) Τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος
III) Τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου
IV) Τη 17η Νοεμβρίου
V) Την ημέρα των Θεοφανίων
VI) Την Καθαρά Δευτέρα

VII)Την 1η Μαΐου
VIII) Την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου και κέντρου ξένων γλωσσών, λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής
VIIII) Τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών παραμένουν κλειστά.»

Εορτή των Τριών Ιεραρχών – 30 Ιανουαρίου: Ποιοί ήταν οι Τρεις Ιεράρχες

Κατάργηση της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !