Φροντιστήρια: Θα ανοίξουν τελικά;

Φροντιστήρια: Θα ανοίξουν τελικά;

: Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί και θα πάρουν αποφάσεις για τα φροντιστήρια τα οποία πρέπει να λειτουργήσουν ξανά κυρίως για τους μαθητές της Γ Λυκείου που σε λίγο καιρό θα δώσουν .

Πότε θα ανοίξουν τα

Τα φροντιστήρια ειδικά για τα Λύκεια πρόκειται να πάρουν την έγκριση της επιτροπής ώστε να ξαναλειτουργήσουν και να διευκολυνθούν οι μαθητές με δια ζώσης εκπαίδευση.

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και για τα γυμνάσια, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η επιστροφή στα θρανία θα αργήσει. Από την άλλη, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εβδομαδιαίων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και του βοηθητικού προσωπικού στα λύκεια.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων αλλά και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες 2021 πιέζουν για άνοιγμα των φροντιστηρίων. Πρόκειται για περίπου 10.000 επιχειρήσεις, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και προετοιμασίας στα σχολικά μαθήματα. Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης έχει αναφέρει ότι θα εισηγηθεί για άνοιγμά τους από τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου, πρόταση με την οποία φέρεται να συναινεί το .

Ενδεικτικά, όπως ανακοινώθηκε χθες, από τον επόμενο Σεπτέμβριο τα εργαστήρια δεξιοτήτων θα επεκταθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων της χώρας  φέτος τα εργαστήρια εφαρμόστηκαν πιλοτικά σε 218 σχολικές μονάδες. Ομοίως, οι δημιουργικές δραστηριότητες στα Αγγλικά, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, προγραμματίζεται να υλοποιούνται σε όλα τα νηπιαγωγεία. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση νέων προγραμμάτων σπουδών γενικής εκπαίδευσης που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2021, τα οποία θα δημοσιευθούν και θα παραδοθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα μέσω διαδραστικού, ψηφιακού συστήματος.

Ζέττα Μακρή για self test, άνοιγμα σχολείων, παράταση σχολικού έτους

Σχολεία: Τα ευτράπελα και οι περιπέτειες με τα self test

Θεσσαλονίκη – self test: Πόσα θετικά βγήκαν σε λύκεια της κεντρική Μακεδονιάς

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !