: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για να συζητηθούν οι προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ποιά τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι ειδικοί

Ενώ τα «εκτοξεύτηκαν» χθες πάνω από τις 4.000 και σημειώθηκε νέο ρεκόρ διασηλωνωμένων (802), στην επιτροπή θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν από την επόμενη εβδομάδα πολυκαταστήματα, , κέντρα αισθητικής, καθώς και το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το λιανεμπόριο χωρίς ραντεβού.

Πιο αναλυτικά, οι λοιμωξιολόγοι θα συζητήσουν σήμερα για:

– Ανοιγμα κέντρων αισθητικής,

– Ανοιγμα πολυκαταστημάτων,

– Ανοιγμα φροντιστηρίων (μόνο για μαθητές Λυκείου),

Τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο: Σχολεία, εκκλησίες, μετακίνηση, καταστήματα

– Λιανεμπόριο χωρίς και click in shop, αλλά με ψώνια εντός του καταστήματος, χωρίς ραντεβού. Η εισήγηση είναι για άνοιγμα το Σάββατο 24 Απριλίου.

Σημειώνεται πως, όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορoνοϊού. Η επιτροπή θα συνεδριάσει και την Πέμπτη υπό διευρυμένη σύνθεση και ακολούθως θα ανακοινωθούν οι όποιες αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό παραμένει από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις στο από νομό σε νομό ενόψει . Όπως όλα δείχνουν, τα «ξεκλειδώνουν» τη συζήτηση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα και όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Βδομάδα.