Αύριο, θα είμαστε οι μελλοντικοί γιατροί του ΕΣΥ. Εδώ και ένα χρόνο τα πανεπιστήμια μας είναι κλειστά. Και μαζί τους έχει παγώσει και η κλινική μας άσκηση.

Εμείς είμαστε εκείνοι που θα κληθούμε να στελεχώσουμε κάθε δομή Υγείας στη χώρα. Εμείς είμαστε εκείνοι που σε ένα δυο χρόνια θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή. Εκείνο που ζητάμε είναι να είμαστε επαρκώς εκπαιδευμένοι!
Από την αρχή του χειμερινού ακαδημαϊκού εξαμήνου έχουμε εκφράσει εντόνως την ανησυχία μας για την ανεπαρκή εκπαίδευση μας, αποκλειστικά μέσω τηλ-εκπαίδευσης, και με πολύμορφες δράσεις διεκδικήσαμε τη δυνατότητα να ασκούμαστε κανονικά μέσα στα νοσοκομεία, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες συμφοιτητών μας. Δεν εισακουστήκαμε! Έπειτα, έγινε μια πανελλαδική προσπάθεια συντονισμού των 5οετών φοιτητών όλων των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας, από την οποία προέκυψε μια επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία προς μεγάλη μας χαρά δημοσιεύσατε.
Γι’ αυτό, τώρα, ζητάμε τη δημοσιογραφική στήριξη σας στα αιτήματα και στις πρωτοβουλίες μας. Οι διεκδικήσεις μας δεν αφορούν μόνο τους φοιτητές Ιατρικής, αλλά όλη την κοινωνία και τους ανθρώπους της που αξίζουν ένα σύστημα Υγείας επαρκώς στελεχωμένο και με κατάλληλα εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό.
Για το λόγο αυτό σας γνωστοποιούμε ότι οι φοιτητές Ιατρικής των κλινικών ετών βρεθήκαμε στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής Αθηνών, τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες κλπ) με πλακάτ και πανό, ζητώντας την επιστροφή μας στα νοσοκομεία, δίπλα στους ασθενείς, όπου είναι και η θέση μας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ