: Ο Νίκος Φίλης ασκεί κριτική με αφορμή στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες σχετικά με τη διασπορά του ιού

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ «Με μια προκλητική διαρροή στα ΜΜΕ χτες, ανώνυμες πηγές του υπουργείου Παιδείας, επαίρονται γιατί… μόνο το 0,2% των σχολικών τμημάτων έκλεισαν λόγω το διάστημα από το Σεπτέμβριο ως το Δεκέμβριο 2021.

Και βρήκαν να το κάνουν αυτό τη μέρα με τα 22.000 ! Θαρρείς και δεν γνωρίζουν οι πάντες ότι αυτό οφείλεται στον αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο κανόνα να κλείνει ένα τμήμα αφού νοσήσει το 50% + 1 των μαθητών! Θαρρείς και δεν ξέρουμε ότι περισσότερα παιδιά νόσησαν το τελευταίο τρίμηνο από ό,τι τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας!».

«Εξακολουθούν με δυο λόγια οι μάγοι του υπουργείου Παιδείας να παριστάνουν τους επιδημιολόγους, να μοιράζουν ασυνάρτητες στατιστικές και να σκορπούν ανησυχία στους γονείς, που αντιλαμβάνονται ότι η υγεία και η ασφάλεια της οικογένειας, ιδιαιτέρως όταν μέλη της είναι ηλικιωμένα ή ανήκουν σε άλλες ευπαθείς ομάδες, έχει αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων δημαγωγών», συνεχίζει και τονίζει:

«Ακόμα μια φορά, η εκατοστή ίσως, ζητούμε επιτακτικά να συνεδριάσει -και να συνεδριάζει τακτικά- η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με την παρουσία έγκυρων επιστημόνων, προκειμένου αφενός να υπάρξει ενημέρωση και λήψη των σωστών αποφάσεων, αφετέρου η λειτουργία των σχολείων, αγαθό που πρέπει να διαφυλαχθεί, να γίνει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

«Δυστυχώς, το υπουργείο φαίνεται να έχει κάνει άλλες επιλογές. Ας γνωρίζει όμως η πολιτική του ηγεσία ότι έτσι φέρει και τις ανάλογες ευθύνες», καταλήγει.