Έρχεται μπαράζ διορισμών εκπαιδευτικών μέσα στο 2020

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/01/2020 - 11:32 | Author: Newsroom Ipaidia

Ενα μπαράζ δρομολογεί για το 2020 η διοίκηση του υπουργείου Παιδείας με στόχο να ενδυναμωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η υπουργός Παιδείας , κατά την τοποθέτησή της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, υποστήριξε ότι σε αυτή την κατεύθυνση «ενισχύσαμε με 113 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του 2020, γι’ αυτό για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους γίνονται μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή, γι’ αυτό προχωράμε σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση».

Στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν 5.250 διορισμοί μόνιμων δασκάλων και καθηγητών και επιπλέον 4.500 στην ειδική αγωγή (σύνολο 9.750) εντός του 2020. Να σημειωθεί ότι χθες το υπουργείο Παιδείας προκήρυξε προσλήψεις 380 εκπαιδευτικών – αναπληρωτών στη γενική εκπαίδευση.

Νίκη Κεραμέως για διορισμούς: Καλύπτεται ένα πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών

Κεραμέως: Ιδρύεται Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης

Πέρα από το σκέλος των διορισμών, η υπουργός Παιδείας μίλησε εκτενώς, χθες, στη Βουλή, για το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση τονίζοντας ότι «το πρώτο και αναγκαίο βήμα είναι η ουσιαστική ενίσχυση της ανεξάρτητης αρχής που διασφαλίζει την ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την ίδρυση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Η νέα Αρχή αντικαθιστά την περιορισμένη και προϋπάρχουσα Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ)».

Η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο πρέπει να αλλάξει καθώς «ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας αποτέλεσε αντικείμενο άναρχης, αυθαίρετης, άκριτης αναδιάταξης τα τελευταία χρόνια. Συμβιβασμοί, εξυπηρέτηση συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων, κοντόφθαλμος στρατηγικός σχεδιασμός, έλλειψη μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την υπουργό, η ίδρυση της νέας Αρχής «συνιστά το απαραίτητο πρώτο βήμα για την αναμόρφωση του νόμου-πλαισίου που θα οργανώσει εκ νέου τη λειτουργία των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης συνολικά, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του αυτοδιοίκητου και της αυτονομίας, της διαρκούς αξιολόγησης και της εξωστρέφειας.»

Νίκη Κεραμέως: Οι κινήσεις που θα οδηγήσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια στην εξωστρέφεια

Νίκη Κεραμέως: Θέλουμε τα ελληνικά ΑΕΙ κόμβο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη

  • ideascentral

    europalso