Από αυτό που ζω καθημερινά νομίζω είναι ότι η πανδημία ήρθε να οξύνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και ελλείψεις στην καθημερινότητά μας στους ίδιους και τις οικογένειες μας σε όλους του τομείς.

Δ.ΙΕΚ Κερατσινίου

Ως απόφοιτος Δ. ΙΕΚ, ανάμεσα στα δεκάδες προβλήματα και αγωνίες που έχω να αντιμετωπίσω ενόψει πανδημίας, όπως και άλλοι συνάδελφοι μου, έρχεται να προστεθεί και το άγχος για το πότε θα διενεργηθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ οι οποίες ενώ έχουν προκηρυχτεί από τις 24/12/19, σήμερα, δύο και πλέον μήνες μετά, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τη διεξαγωγή τους.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να γνωρίζουμε το πότε θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα στην 2 ετών ύλη (!) στην οποία εξεταζόμαστε, αλλά και να μπορούμε να προγραμματίσουμε το άμεσο μέλλον μας ανάμεσα στις ποικίλες υποχρεώσεις που πολλοί από εμάς έχουμε.

Επιπλέον, καλούμαστε εν μέσω καραντίνας να αποστείλουμε ταχυδρομικά τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή μας στις εξετάσεις μέχρι τις 30/4/2020, ενώ τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού θα λήξουν μετά την ημερομηνία αυτή. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει (για πολλούς από εμάς) τρόπος να σταλούν τα έγγραφα, εάν δεν διαθέτουμε υπολογιστή και εκτυπωτή στο σπίτι μας για να μπορέσουμε να τα φωτοτυπήσουμε – εκτυπώσουμε και ταυτόχρονα δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάμε στο ταχυδρομείο. Ένας τρόπος που θα διευκόλυνε τους συμμετέχοντες θα ήταν όσοι έχουν τη δυνατότητα να τα στείλουν ηλεκτρονικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση courier κ.α, και το κυριότερο να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που ήδη έχουμε πληρώσει το απαράδεκτο ποσό των 100 ευρώ σε παράβολα για τη συμμετοχή μας που αν πριν ήταν δυσβάσταχτο για εμάς και τις οικογένειές μας, τώρα μπορεί να είναι ακόμη και εξοντωτικό. Αυτή ειδικά την περίοδο, των έκτακτων συνθηκών όπως λέει και η κυβέρνηση, μάλλον θα έπρεπε να εξετάσει ο ΕΟΠΠΕΠ να μην επιβαρύνονται οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις με αυτό το ποσό, αφού πολλοί αυτές τις μέρες μπορεί να χάσαμε τη δουλειά μας ή να μην πληρωνόμαστε και να αναμένουμε τα 800 ευρώ για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας για 45μέρες προκειμένου να ανταποκριθούμε σε όλα τα καθημερινά έξοδα.