Επειδή παίρνω μηνύματα από συναδέλφους που ρωτούν για την 7η Ιανουαρίου, αν είναι ή όχι αργία προκειμένου να κλείσουν εισιτήρια επιστροφής στους τόπους όπου διδάσκουν, τους ενημερώνω ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και η 7η Ιανουαρίου είναι αργία.

Όπως θα θυμόμαστε πέρυσι είχε δημιουργηθεί θέμα με τον τότε υπουργό παιδείας Αρβανιτόπουλο, για τις σχολικές αργίες, που όμως δεν έφερε καμιά αλλαγή.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οι επίσημες διακοπές και αργίες προβλέπονται από τα Προεδρικά Διατάγματα 200/1998 άρθρο 4 (για το νηπιαγωγείο) και 201/1998 άρθρο 4 (για το δημοτικό σχολείο) που δημοσιεύτηκαν στο Φ.Ε.Κ. 161/13-7-1998, τ.Α.

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν λειτουργούν:

– Τα Σάββατα και τις Κυριακές

– Την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή)

– Την 17η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία γίνονται εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση σε όλα τα σχολεία μέσα στο πρωινό ωράριο εργασίας, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή.

– Από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων)

– Την 30ή Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Σε περίπτωση που η 30ή Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή τις δύο πρώτες ώρες και το θέμα του εκκλησιασμού ρυθμίζεται μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού. (σ.σ. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1861/2014 – αρ.95567/Γ2 “Για το σχολικό έτος 2014−2015 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.)

– Την Καθαρή Δευτέρα

– Την 25 Μαρτίου (εθνική εορτή)

– Από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα)

– Την 1η Μαΐου

– Την εορτή του Αγίου Πνεύματος

– Από 22 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές)

– Την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και της τοπικής εθνικής εορτής

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ