"Έντονη διαμαρτυρία για την ανάθεση στον ΣΕΨ της Εποπτείας των εργαζομένων στα ΕΠΑΛ Ψυχολόγων(ΠΕ23)"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/12/2018 - 10:41 | Author: Newsroom Ipaidia

ΘΕΜΑ: «ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Σ.Ε.Ψ. ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ Ε.Π.Α.Λ.»

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ

Με τον παρόν κείμενο σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας με το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, ενός εκ των τεσσάρων επαγγελματικών – επιστημονικών σωματείων ψυχολόγων στην Ελλάδα για την ανάληψη εποπτείας των ψυχολόγων που έχουν τοποθετηθεί στα ΕΠΑΛ χωρίς να γνωρίζουμε τα κριτήρια επιλογής, αγνοώντας παντελώς την ύπαρξη των συλλογικών οργάνων συνδικαλιστικών και επιστημονικών των ψυχολόγων που υπηρετούν σε εκπαιδευτικά πλαίσια του Υ.Π.Π.Ε.Θ.

Η συμφωνία αυτή όχι μόνο αγνόησε το διευκρινιστικό ερώτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, του Συλλογικού οργάνου του κλάδου των ψυχολόγων του Υπουργείου Παιδείας, προς το Υ.Π.Π.Ε.Θ., που τέθηκε έγκαιρα και εγγράφως (στις 14/06/2018 με Αρ. Πρωτ: 110)αλλά και παράκαμψε το αίτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς το Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να αναλάβει μέσω του επιστημονικού του οργάνου του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Αγωγής (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.) το έργο αυτό, ως το πιο κατάλληλο και πλέον αρμόδιο για την υποστήριξη των συναδέλφων του χώρου, μη λαμβάνοντας υπόψη την εμπεριστατωμένη πρόταση εκπαίδευσης που κατέθεσε.

Σημειώνουμε ενδεικτικά ότι από την φύση και την σύστασή του ως φορέας, το Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. διαθέτει τα εξής μοναδικά πλεονεκτήματα :

 • Είναι ο μόνος οργανισμός που έχει μέλη τους ψυχολόγους που εργάζονται σε όλες τις δομές του Υπουργείου Παιδείας, έχοντας βαθιά γνώση των εκπαιδευτικών πλαισίων, των αναγκών και των χαρακτηριστικών τους.
 • Τα μέλη του, διαθέτουν όχι μόνο αυξημένα τυπικά προσόντα αλλά και πολυετή εμπειρία στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού πλαισίου κάθε βαθμίδας.
 • Τα μέλη του, επιστήμονες ψυχολόγοι είναι οι μόνοι με εμπειρία και κατάρτιση στην υποστήριξη εκπαιδευτικών κάθε ειδικότητας και εξειδίκευση στη λειτουργία της διεπιστημονικής ομάδας μέσα στο σχολείο.
 • Υπάρχει πλουραλισμός επιστημονικών προσεγγίσεων καθώς και εξειδίκευσης σε συγκεκριμένους τομείς π.χ. Ειδική αγωγή, Συμβουλευτική, Αξιολόγηση κ.λ.π.

Καταγγέλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη συμφωνία αυτή που έγινε «εν κρυπτώ» και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση της Ομοσπονδίας και δηλώνουμε ότι θα προσβάλλουμε στην πράξη τη συγκεκριμένη σύμβαση μέσα από τους ίδιους τους ψυχολόγους των ΕΠΑΛ, τους οποίους η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. καλύπτει συνδικαλιστικά .

Κλείνοντας θεωρούμε ότι θα αποτελούσε ένδειξη μιας ελάχιστης εκτίμησης των επαγγελματικών προσόντων, του έργου και της πολυετούς εμπειρίας των ίδιων των εργαζομένων Ψυχολόγων σε δομές του Υ.Π.Π.Ε.Θ. η συμμετοχή των ψυχολόγων της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α,, στη δράση αυτή.

 

Loading...
 • Δια Βίου Επιλογή

  Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

  europalso

  europalso