Ενισχυτική Διδασκαλία: Τώρα και στα Πανεπιστήμια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/02/2021 - 20:08 | Author: Newsroom Ipaidia

Πρόσκληση για διενέργεια στα ΑΕΙ, εξέδωσε η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου κ. Νίκη Δανδόλου με προϋπολογισμό 5, 2 εκ.ευρώ.

Λόγω της έκτακτης συγκυρίας (πανδημία COVID-19) και επειδή η εκπαιδευτική διαδικασία σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις γίνεται κυρίως με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (εκτός από τα εργαστήρια και τις κλινικές στο τελευταίο έτος σπουδών που γίνονται διά ζώσης), καθίσταται αναγκαία η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, με την παρούσα δράση σκοπός είναι να ενισχυθεί το εκπαιδευτικό έργο των μελών ΔΕΠ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 με την ενσωμάτωση τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας επιπλέον των κύριων διαλέξεων και τον χωρισμό των εργαστηριακών τμημάτων σε μικρότερα τμήματα
(ομάδες) προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας αν το εργαστηριακό μάθημα διεξάγεται δια ζώσης.

Ενδεικτικά, η εκπαιδευτική διαδικασία θα διεξαχθεί ως εξής: Α) Eξ αποστάσεως διαλέξεις σε μαθήματα καθώς όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν υιοθετήσει τη διαδικτυακή διδασκαλία προκειμένου να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες.

Οι διαλέξεις θα διεξαχθούν από το υπεύθυνο για το μάθημα μέλος ΔΕΠ όπως και το εαρινό εξάμηνο 2019-2020. Β)

Διενέργεια κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων με φυσική παρουσία όπως προβλέπεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, τηρώντας τα προτεινόμενα μέτρα και κανόνες ασφαλείας. Γ) Δια ζώσης ή εξ αποστάσεως ενισχυτική διδασκαλία επιπρόσθετα της κύριας εξ αποστάσεως διδασκαλίας του προπτυχιακού μαθήματος σε  μικρές ομάδες φοιτητών (έως 30 ατόμων) τηρώντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προστασίας (αν πρόκειται για διδασκαλία με φυσική παρουσία).

Για την επικουρία του εκπαιδευτικού έργου των μελών ΔΕΠ προβλέπεται να απασχοληθούν μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες. Κάθε ΑΕΙ θα διαμορφώσει την ενισχυτική διδασκαλία βάσει των αναγκών υποστήριξης/ενίσχυσης θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων. Το ύψος της αποζημίωσης των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών που θα απασχοληθούν σε δραστηριότητες ενισχυτικής διδασκαλίας ορίζεται σε ΚΥΑ βάσει της παρ.2 του αρ. 33 του ν.4737/2020. Η δράση αποτελεί μέτρο για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19, αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και έχει- βάσει τροποποιήσεων του Κ. 1303/13- αναδρομική ισχύ επιλεξιμότητας (σχ.13).

1.2. Η συνολική δημόσια δαπάνη κατανέμεται ανά ΑΕΙ σύμφωνα με τον πίνακα του επισυναπτόμενου Παραρτήματος Α.

Δείτε ολόκληρη την πρόσκληση • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: