ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/09/2013 - 16:07 | Author: Newsroom Ipaidia
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι, ας δώσουμε βάση στις ακόλουθες 5 παραγράφους:

Α).-Πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό ΔΕΝ υπάρχουν για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής.
Η επίσημη δικαιολογία της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ ήταν πως η Ε.Α.Ε έχει τα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα καλύψουν τις ανάγκες της, πράγμα που βεβαίως δεν είναι έτσι, όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει.

Β).-Εντός του μηνός Οκτωβρίου, καλώς εχόντων, θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π διαμέσου του Συνχρηματοδοτούμενου Έργου(Ε.Σ.Π.Α) που προβλέπει τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ. σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, πλην των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.

Έως τότε αναμένουμε και την έκδοση του Κανονισμού Λειτουργίας αυτών, από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Αριθμός Αναπληρωτών που θα προσληφθούν 520. Όμως πιθανότατα ο αριθμός να αυξηθεί όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Πέμπτης 12/9/2013 που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα τις πιστώσεις Αναπληρωτών για την Ειδική Αγωγή.(Δέστε: http://seepeastella.blogspot.gr/2013/09/1292013_12.html)

Γ).-Περί τα τέλη του μηνός Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Β.Π για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης μαθητών του Γενικού Σχολείου. Αριθμός Αναπληρωτών που θα προσληφθούν 300.Και αυτός ο αριθμός κατά τα φαινόμενα θα αυξηθεί.

Δ).-Το νωρίτερο το μήνα Νοέμβριο θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π, πιθανότατα για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και Αναπληρωτών Ε.Β.Π για κάλυψη αναγκών των Σ.Μ.Ε.Α.Ε, από τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ.

Οι συμβάσεις θα είναι 7μηνες, και η αμοιβή όσων απασχοληθούν θα είναι 490 ευρώ καθαρά, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Οι θέσεις που έχουν δοθεί προς διάθεση είναι 460 Ε.Ε.Π και 800 Ε.Β.Π.

Έως σήμερα όμως δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, από τον Ο.Α.Ε.Δ, η αίτηση για τους υποψηφίους, η οποία θα έχει ηλεκτρονική μορφή, αλλά θα μπορεί να κατατεθεί και στα Κ.Ε.Π.

Εδώ πρέπει να διευκρινισθεί πως η αίτηση που συμπλήρωσαν οι υποψήφιοι Αναπληρωτές στις Π.Δ.Ε της χώρας, ήταν για το Συνχρηματοδοτούμενο Έργο(ΕΣΠΑ)που αφορούσε στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ και ΟΧΙ για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ.

Ε).-Για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, αλλά και για άλλες πιστώσεις Ε.Ε.Π για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και Ε.Β.Π για τα Ειδικά Σχολεία, θα υπάρξει ανακοίνωση, αν βρεθεί λύση τελικά, τις προσεχείς ημέρες.

Πάντως υπάρχει κινητικότητα από πλευράς Υπουργείου Παιδείας για το σοβαρότατο αυτό θέμα και εκτός της πραγματοποιηθείσας συσκέψεως της Πέμπτης 12/9, υπήρξε την επόμενη μέρα και συνάντηση στο χώρο του Υ.ΠΑΙ.Θ του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Χρήστου Σταϊκούρα με την ηγεσία του Υπουργείου.

Αυτά είναι τα δεδομένα, σήμερα Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού και μακάρι να στελεχωθούν οι Δομές Ε.Α.Ε πιο πριναπό το παραπάνω αναλυθέν χρονοδιάγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος θα είναι μακρύς.

Θα επανέλθουμε με ότι νεώτερο.

Βασίλης Βούγιας

14/9/2013
Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso