Εκπαιδευτικοί Ζακύνθου: «Οι εκπαιδευτικοί τσάκισαν στην πράξη το κυβερνητικό πραξικόπημα»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/11/2020 - 10:41 | Author: Newsroom Ipaidia

Εκπαιδευτικοί ΕΛΜΕ Ζακύνθου: «Συντριβή του αυταρχισμού του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης. Οι εκπαιδευτικοί τσάκισαν στην πράξη το κυβερνητικό πραξικόπημα για τα Υ.Σ.» αναφέρουν σε ανακοίνωση.

Η αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών από την ηλεκτρονική ψηφοφορία  (πάνω από 95% στην Πρωτοβάθμια και από 90% στη Δευτεροβάθμια) αποτελεί μια μεγάλη νίκη που δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους μέλη του που απείχαν σχεδόν καθολικά από την εκλογική παρωδία!

Υπερασπιστήκαμε σήμερα το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας. Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από το κυβερνητικό πραξικόπημα, από την κρατική φίμωση και τη νοθεία.

Από αυτή την διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι, όταν θέλουν οι εργαζόμενοι, μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και του κράτους να βάλει χέρι στα σωματεία έχει πλέον τσακιστεί στην πράξη. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, όπως ενωμένοι απαντήσαμε στις εκλογές – παρωδία, έτσι ενωμένοι και τώρα πιο δυνατοί, συνεχίζουμε τον αγώνα για υγεία, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα. Συνεχίζουμε τον μαζικό αγώνα μας για να επιβάλουμε lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική:

Συμμετέχουμε μαζικά:

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 14:00 στη συγκέντρωση στη ΔΔΕ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής ημέρας δράσης για μέτρα προστασίας στα σχολεία, για ουσιαστική μόρφωση για όλα τα παιδιά, για εξοπλισμό σχολείων-μαθητών-εκπαιδευτικών με το απαραίτητο υλικό για τη διεξαγωγή της τηλεεκπαίδευσης!

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου όλοι στην Πανεργατική απεργία! • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: