Στη Ζάκυνθο συγχωνεύει τμήματα σχεδόν στα μισά , φτιάχνοντας τμήματα ακόμα και με 28 μαθητές, ενώ ταυτόχρονα τινάζει στον αέρα τη λειτουργία και τον προγραμματισμό σχολείων, τμημάτων, μαθητών και εκπαιδευτικών, αναφέρει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

H ανακοίνωση

Το Υπουργείο Παιδείας έσπασε και πάλι όλα τα κοντέρ αδιαφορίας για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών: με αρχείο excel μεσημέρι Παρασκευής λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων, ανακοίνωσε τη συγχώνευση εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα.

Στη Ζάκυνθο συγχωνεύει τμήματα σχεδόν στα μισά σχολεία, φτιάχνοντας τμήματα ακόμα και με 28 μαθητές, ενώ ταυτόχρονα τινάζει στον αέρα τη λειτουργία και τον προγραμματισμό σχολείων, τμημάτων, μαθητών και εκπαιδευτικών! Με αυτές τις ενέργειες, το ΥΠΑΙΘ αποτελεί τον καλύτερο χορηγό της υπερμετάδοσης του κορωνοϊού στα σχολεία αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, αφού στοιβάζει ακόμα και 28 μαθητές σε αίθουσες-κλουβιά. Τέτοια αδιαφορία για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων!

Η επιλογή των συγχωνεύσεων δεν είναι λάθος ούτε τυχαία. Με αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί να καλύψει τα χιλιάδες κενά σε όλη την Ελλάδα (μόνο στη Ζάκυνθο αυτή τη στιγμή λείπουν από τα σχολεία 40 εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα πολλά να λειτουργούν με τρίωρα και τετράωρα), κενά που η ίδια η Υπουργός ομολόγησε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση, και για τα οποία έδειξε ως υπεύθυνους τους συναδέλφους που πάσχουν από δυσίατες ασθένειες και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν άδειες! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Την ίδια ώρα με απύθμενο πολιτικό θράσος απαντά με αγωγές ενάντια στους εκπαιδευτικούς, γιατί στέκονται στο ύψος τους ως παιδαγωγοί και αρνούνται να κατηγοριοποιήσουν τους μαθητές και τα σχολεία. Η απόπειρα κατηγορπιοποίησης από την πλευρά του Υπουργείου έχει συντριβεί από τη σθεναρή αντίσταση του κλάδου. Για αυτό και η κυβέρνηση με fast-track δικαστικές διαδικασίες, την ώρα που ένα εργατικό ατύχημα παίρνει ακόμα και δεκαετία για να τελεσιδικήσει, προσπαθεί να βάλει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα στο γύψο, καθώς ζητά για τέταρτη φορά μέσα σε τρεις μήνες να κριθούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων παράνομες και καταχρηστικές! Το επιχείρημα μάλιστα που επικαλείται ότι απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις ενάντια σε ψηφισμένους νόμους, χτυπά ευθέως τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα γίνουμε συνεργοί στο έγκλημα της κατηγοριοποίησης των μαθητών και των σχολείων. Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν φοβόμαστε.