: Η ΕΛΜΕ Λήμνου με ανακοίνωση της ζητάει μαζικούς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

H ανακοίνωση:

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, αφού, δεν φτάνουν ούτε τον αριθμό των φετινών συνταξιοδοτήσεων και με τα κενά να φτάνουν τις 60.000 το Σεπτέμβρη. Αυτό που σηματοδοτούν οι επιλογές της κυβέρνησης είναι συνέχιση της αδιοριστίας, με στα σχολεία, σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών που αυξήθηκαν μέσα στην πανδημία, με νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μαζικούς , μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους τους, σύσταση οργανικών θέσεων.

Είναι αιτήματα που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη ανάγκη να διδάσκονται οι μαθητές όλα τα αντικείμενα στο σχολείο, από τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ για τα σχολεία της Λήμνου τη σύσταση νέων  σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών του νησιού μας :

4 (τέσσερις) οργανικές θέσεις ειδικότητας εικαστικών (σήμερα δεν υπάρχει καμιά οργανική θέση).
3 (τρεις) οργανικές θέσεις ειδικότητας θεατρικής αγωγής (σήμερα δεν υπάρχει καμιά οργανική θέση).
1 (μία) οργανική θέση ειδικότητας γερμανικής Γλώσσας (σήμερα δεν υπάρχει καμιά οργανική θέση).
2 (δύο) επιπλέον οργανικές θέσεις ειδικότητας Μουσικής.
1 (μία) επιπλέον οργανική θέση ειδικότητας πληροφορικής.
Από 1 (μία) οργανική θέση για τις ειδικότητες εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή, σχολικού νοσηλευτή, ειδικού βοηθητικού προσωπικού για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας.