Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών σε ανακοίνωση της, ανέφερε πώς η ηγεσία του συστηματικά αποκλείει την εκπαιδευτική κοινότητα από κάθε μορφή διαβούλευσης και συζήτησης στη δημόσια σφαίρα για τα θέματα παιδείας.

Η ανακοίνωση

«Δίπλα πάντα και στους εκπαιδευτικούς μας, να ακούσω από τους ίδιους τις σκέψεις, τις εμπειρίες, τις προτάσεις τους, να συζητήσουμε τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα για ένα καλύτερο για τα παιδιά μας και για εκείνους».

Απόσπασμα από ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας στις 3/11/2021 στο Τwitter με αφορμή επίσκεψη της σε σχολείο της Αττικής.

Την ίδια ημέρα η ΟΛΜΕ ενημερώθηκε ότι η συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή η οποία ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου- με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο- δεν θα διεξαχθεί.

Η ματαίωση της συνάντησης αυτής είναι απόλυτα συμβατή με τη «δυσανεξία» της Υπουργού Παιδείας στο διάλογο και στην ανταλλαγή απόψεων.

Απόλυτα συμβατή με την τακτική της συμμόρφωσης και της επιβολής που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτικούς

Στα λόγια η Υπουργός Παιδείας είναι δίπλα στους .

Δυστυχώς όμως η αλήθεια είναι άλλη…

Η ηγεσία του Υπουργείου συστηματικά αποκλείει την εκπαιδευτική κοινότητα από κάθε μορφή διαβούλευσης και συζήτησης στη δημόσια σφαίρα για τα θέματα παιδείας.

Η επιμονή δυστυχώς στην υπονόμευση κάθε προσπάθειας διαμόρφωσης συναίνεσης και διαλόγου στον χώρο της εκπαίδευσης μόνο αδιέξοδα θα φέρει…

Η εικόνα όμως δεν αντικαθιστά την πραγματικότητα…