Οι άψογοι στο χαρακτήρα και στο εκπαιδευτικό τους λειτούργημα συνάδελφοι, στους οποίους, η παράταξή μας, εκφράζει την πλήρη και ολόθερμη συμπαράστασή της, έκαναν το «έγκλημα», να εφαρμόσουν πιστά το νόμο και το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και να απαγορέψουν την είσοδο στο σχολείο τους μαθητών που δεν φορούσαν μάσκα και δεν είχαν υποβληθεί στο απαιτούμενο self-test!!, αναφέρει η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πύργου.

Η ανακοίνωση

Η παράταξή μας καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις μηνυτήριες αναφορές που υπεβλήθησαν από γονείς αντιεμβολιαστές και αρνητές της μάσκας κατά Προϊσταμένης Νηπιαγωγείου και Διευθυντή Δημοτικού, αντίστοιχα, στο Δήμο Πύργου.

Οι άψογοι στο χαρακτήρα και στο εκπαιδευτικό τους λειτούργημα συνάδελφοι, στους οποίους, η παράταξή μας, εκφράζει την πλήρη και ολόθερμη συμπαράστασή της, έκαναν το «έγκλημα», να εφαρμόσουν πιστά το νόμο και το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και να απαγορέψουν την είσοδο στο σχολείο τους μαθητών που δεν φορούσαν μάσκα και δεν είχαν υποβληθεί στο απαιτούμενο self-test!!! Οι δε μηνυτές γονείς, τους εγκάλεσαν για… «εσχάτη προδοσία», «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και… «βασανισμό»!!!

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε., άμεσα,  να στηρίξει νομικά τους εγκαλούμενους συναδέλφους μας και να αναλάβει πρωτοβουλίες, στα πλαίσια της νομιμότητας, για την αποκατάσταση του κύρους και της ηθικής βλάβης την οποία εκείνοι υπέστησαν.

Επιπλέον δε, καλούμε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, να υποβάλλουν άμεσα μηνυτήρια αναφορά κατά των συγκεκριμένων γονέων, ως μία συμβολική –αλλά και ουσιαστική- πράξη συμπαράστασης και στήριξης των μηνυθέντων συναδέλφων μας. Σε αντίθετη περίπτωση, η παράταξή μας, θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθεί η ίδια νομικά κατά των συγκεκριμένων γονέων.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ  ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου

 Κατσίμπελης   Αθανάσιος (δάσκαλος)

 Τζαμαλής  Αναστάσιος – Διονύσιος   (δάσκαλος)

 Γκαραγκούνη Ελένη (δασκάλα)

 Δημητρόπουλος  Χρυσοβαλάντης (δάσκαλος)