Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ζακύνθου αναφέρει «Όχι στις ! Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 25/10 στις 14.00 στη ΔΔΕ για την αποτροπή συγχωνεύσεων τμημάτων στη Ζάκυνθο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΥΠΑΙΘ με αρχείο excel την Παρασκευή 08/10 κάλεσε τις Περιφερειακές Δ/νσεις και τις Δ/νσεις Β/θμιας να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων. Με λίγα λόγια και εν μέσω πανδημίας, το ΥΠΑΙΘ δημιουργεί καταστάσεις συνωστισμού σε αίθουσες-κλουβιά.

Στη Ζάκυνθο το ΥΠΑΙΘ καλεί να γίνουν συγχωνεύσεις και τινάζει στον αέρα τη λειτουργία και τον προγραμματισμό σχολείων, τμημάτων, μαθητών και εκπαιδευτικών! Με αυτές τις ενέργειες η κυβέρνηση γίνεται ο καλύτερος “χορηγός” της υπερμετάδοσης του κορωνοϊού στα σχολεία αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, αφού στοιβάζει ακόμα και 28 μαθητές σε αίθουσες-κλουβιά. Τέτοια αδιαφορία για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων!

Η επιλογή των συγχωνεύσεων δεν είναι λάθος ούτε τυχαία. Με αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί να καλύψει τα χιλιάδες κενά σε όλη την Ελλάδα (μόνο στη Ζάκυνθο αυτή τη στιγμή λείπουν από τα σχολεία τουλάχιστον 20 εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα πολλά να λειτουργούν με τρίωρα και τετράωρα), κενά που η ίδια η Υπουργός παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση. Μάλιστα «έδειξε» ως υπεύθυνους τους συναδέλφους που πάσχουν από δυσίατες ασθένειες και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν άδειες! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Για την Παιδεία η κυβέρνηση επιφυλάσσει μόνο περικοπές δαπανών και πρωτόκολλα υπερμετάδοσης, την ώρα που, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες, δίνει δεκάδες εκατομμύρια για εξοπλισμούς δήθεν για την άμυνα της χώρας, εξοπλισμοί που κατέληγαν σε… συνοριακές χώρες, όπως το Αφγανιστάν και η Σαουδική Αραβία παλιότερα, όπως η υποσαχάρια Αφρική (Σαχέλ) πρόσφατα! Δισεκατομμύρια για τις ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλίων και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, συγχωνεύσεις και 28άρια τμήματα για τα παιδιά του λαού!

ΩΣ ΕΔΩ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές τη Δευτέρα 25/10 στις 14.00 στη ΔΔΕ για να απαιτήσουμε:

– Καμία συγχώνευση τμήματος – Όλα τα τμήματα με 15 μαθητές ή λιγότερους, ανάλογα με το εμβαδόν της κάθε αίθουσας.
– Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία – Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση
– Διενέργεια rapid tests τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ
– Μονιμοποίηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία – Κάλυψη της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ