Εκπαιδευτικοί: Να μη μείνουν χωρίς καθαριότητα τα σχολεία την περίοδο των εγγραφών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/05/2020 - 15:15 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την Παρασκευή 15/5 ξεκίνησαν οι εγγραφές των νέων μαθητών που θα φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Δημοτικού. Αν και οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στα Νηπιαγωγεία και απευθείας στα Δημοτικά, πολλοί γονείς θα χρειαστεί να πάνε στα σχολεία για ερωτήσεις, για βοήθεια ή και για να υποβάλουν τις αιτήσεις εγγραφής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΒΥΡΩΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

«ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Από τα σχολεία μας όμως απουσιάζει το προσωπικό καθαριότητας, αφού, με απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας (με τις ΠΝΠ), οι εργαζόμενες των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν διατεθεί και εργάζονται στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας όλων των Δήμων της χώρας, για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών μονάδων Λυκείων και Γυμνασίων.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο το γεγονός να μένουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας χωρίς καθαριότητα και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας και να εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες οι συνάδελφοι που κάνουν τις εγγραφές αλλά και να μπαίνουν οι γονείς σε βρώμικα σχολεία και καλούμε την κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και τους Δήμους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επιπλέον αναρωτιόμαστε, αν εξασφαλίζονται οι όροι υγιεινής και καθαριότητας που απαιτούνται για την προστασία εκπαιδευτικών και γονιών την περίοδο των εγγραφών (εκτός από την υπάλληλο καθαριότητας, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά…).

Το Δ.Σ. Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» απαιτεί την άμεση μονιμοποίηση των ήδη υφιστάμενων συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, που για χρόνια κρατιούνται σε ομηρία και πληρώνονται με τα ψίχουλα της εργολαβίας της αίθουσας καθώς και πρόσληψη νέων καθαριστριών/ών με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η γενναία χρηματοδότηση των δήμων, ώστε να ανταποκριθούν με επάρκεια στο έργο της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και τη διασφάλιση με σύγχρονους όρους της υγιεινής παιδιών και εκπαιδευτικών και τώρα αλλά και από τη νέα σχολική χρονιά.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: