Με προφορικές οδηγίες της διοίκησης και παρά τη (25/01/2021 Αρ. Πρωτ. : 8290/ΓΔ4) «ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου» ασκούνται πιέσεις στους συλλόγους των ΕΠΑΛ, αναφέρει η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση:

Με προφορικές οδηγίες της διοίκησης και παρά τη υπουργική απόφαση (25/01/2021 Αρ. Πρωτ. : 8290/ΓΔ4) «ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου» ασκούνται πιέσεις στους συλλόγους των ΕΠΑΛ να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τα ονόματα των μη παρακολουθούντων μαθητών που ουσιαστικά σημαίνει να καταχωρήσουν τις απουσίες της τηλεκπαίδευσης και να προβούν σε απόρριψη μαθητών λόγω ανεπαρκούς φοίτησης.

Η προσπάθεια της διοίκησης να εξασφαλίσει προσωπικό για την κάλυψη των κενών που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία με τον τρόπο αυτό, προκαλώντας αναστάτωση σε σχολεία και συναδέλφους, και παράνομη είναι και αποδεικνύει το μέγεθος της αναλγησίας της διοίκησης απέναντι στους μαθητές σε συνθήκες μη κανονικότητας.

Καλούμε τους συναδέλφους να απορρίψουν τις προφορικές αυτές οδηγίες και να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα  εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Κανείς μαθητής να μην απορριφθεί και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης να γίνει στο τέλος του Β΄ Τετραμήνου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ