Όσα παιδιά πάνε , καθώς και οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί, αναγκάζονται να κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση με το θερμόμετρο να έχει φτάσει στους 5ο C, αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση

Είναι πολλές οι φορές τα τελευταία χρόνια που σε Υπουργείο Παιδείας και Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να αποδείξουμε πως δεν «είμαστε ελέφαντες», σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία της περιοχής μας, που οξύνθηκε ακόμη περισσότερο με την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής κι εκπαίδευσης με όρους υποβάθμισης.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα περισσότερα νέα τμήματα νηπιαγωγείων στον Δήμο Ζωγράφου λειτουργούν με ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν να κάνουν και με τις υποδομές (παραρτήματα εντός 8ου-12ου Δημ. Σχ., κοντέινερ Δημοκρατίας κ.α) αλλά και με την έλλειψη ειδικού προσωπικού (παράλληλη στήριξη στα νηπιαγωγεία εντός 5ου Γυμνασίου κ.α).

Έχουμε πολλές φορές βάλει στο επίκεντρο της συζήτησης τα προβλήματα στα νηπιαγωγεία της Δημοκρατίας-«τσίγκινα κουτιά» αλλά πλέον έχει χαθεί κάθε μέτρο! Από την αρχή της σχολικής περιόδου δεν έχει συνδεθεί τριφασικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν  φωτοτυπικά μηχανήματα (φωτοτυπίες βγαίνουν στα νηπιαγωγεία της Κρατερού!) υπολογιστές, προτζέκτορες, αλλά και οποιαδήποτε άλλη συσκευή γνωρίζοντας το πόσο σημαντικό είναι το οπτικοακουστικό κομμάτι στην προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση.

Μπήκε βέβαια και ο χειμώνας και τα «τσίγκινα κουτιά»  έχουν μετατραπεί σε ιγκλού, αφού τα κλιματιστικά, ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης, δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τριφασικό ρεύμα, και πολλοί γονείς πλέον δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο(!) αλλά και όσα παιδιά πάνε σχολείο, καθώς και οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί, αναγκάζονται να κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση με το θερμόμετρο να έχει φτάσει στους 5ο C.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος Ζωγράφου μας παραπέμπει στη ΔΕΔΔΗΕ, το γνωστό μπαλάκι των ευθυνών! Παρουσιάζει το έργο του με βαρύγδουπες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα για την υλοποίηση της δίχρονης(!) και εγκρίνει κονδύλι 2000 ευρώ για να βάψει ζωγράφος(!) τα «τσίγκινα κουτιά» για να καλύψει με χρυσό περιτύλιγμα την απαράδεκτη κατάσταση.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο πια στον 21ο αιώνα αυτές τις συνθήκες στα σχολειά μας!

Εδώ και τώρα κυβέρνηση, δήμος, ΔΕΔΔΗΕ και όλα τα παρακλάδια τους να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα για να μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία σε ανθρώπινες συνθήκες! Είναι ντροπή οι μαθητές μας και οι συνάδελφοι μας, που έχουν υπερβάλει τον εαυτό τους για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, να λειτουργούν σε αυτές τις συνθήκες. Καλούμε τους συναδέλφους σε επιφυλακή και το σωματείο μας να πάρει όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.