Εκπαιδευτικοί : Καθυστερήσεις στη διάγνωση στα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/07/2020 - 21:26 | Author: Newsroom Ipaidia

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και Ηλιούπολης «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» αποφάσισαν να κάνουν παρέμβαση στο 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας, την Τετάρτη 8/7 στις 13.30.

Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη»

 

Απαιτώντας να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα των αξιολογήσεων και διαγνώσεων των μαθητών μας με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, εν όψει και της νέας σχολικής χρονιάς! Η μεγάλη λίστα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα!

Η κυβέρνηση και στην περίοδο της πανδημίας, περισσότερο και από πριν, επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη λίστα των παιδιών με μαθησιακές ανάγκες ή/και αναπηρίες, που είναι σε αναμονή για αξιολόγηση, με ημίμετρα. Μια λίστα, που φυσικά προϋπήρχε της πανδημίας, λόγω της υποστελέχωσης των ΚΕΣΥ και απλά μεγάλωσε εξαιτίας των έκτακτων μέτρων.

Επιπλέον, οι μετακινήσεις συναδέλφων, που έκαναν οι διευθύνσεις, για να διευκολυνθεί υποτίθεται η λειτουργία των ΚΕΣΥ εν μέσω κορονοϊού, δεν έλυσε το πρόβλημα, αντίθετα δημιούργησε νέα δυσμενέστερα εργασιακά δεδομένα, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στα ΚΕΣΥ είναι αναπληρωτές και απολύθηκαν για ακόμη μία φορά, πριν λίγες ημέρες. Η διαχρονική επιλογή όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα να μη διορίζουν το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό, παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλες τις δομές Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης έχει σαν αποτέλεσμα κάθε άλλη πρόταση να είναι ημίμετρο, που τελικά βαίνει σε βάρος των αναγκών των ίδιων των παιδιών!

Αποτέλεσμα όλων των ενεργειών της κατά τα άλλα «ευαίσθητης» κυβέρνησης είναι να βρίσκονται χιλιάδες παιδιά στη λίστα για μία αξιολόγηση. Παράλληλα η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε δύο μήνες και οι μαθητές βρίσκονται χωρίς διαγνώσεις και εξασφάλιση των απαραίτητων ενεργειών από το κράτος, για να φοιτήσουν στο σχολείο, που κατά τα άλλα το ονομάζουν της «συμπερίληψης» αλλά είναι τελικά του «αποκλεισμού», αλλά και οι εκπαιδευτικοί χωρίς απαραίτητο προσωπικό για να παρέχουν στα παιδιά αυτά εξειδικευμένη εκπαιδευτική παρέμβαση!

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: