Ο Σύλλογός μας θεωρεί ότι η Τέχνη πρέπει να βρίσκεται μέσα στα και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας γιατί συμβάλλει καθοριστικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, αναφέρει ο σύλλογος Σεφέρης σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογός μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» στηρίζει τον αγώνα του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) και της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΕΕΜ), για να μη διωχθούν τα καλλιτεχνικά μαθήματα από το Λύκειο αλλά και για να έχουν τη θέση που πρέπει σε όλες τις βαθμίδες και τάξεις. Παράλληλα παλεύουμε να μονιμοποιηθούν και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι των καλλιτεχνικών μαθημάτων, όπως άλλωστε και όλοι οι συνάδελφοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Ο Σύλλογός μας θεωρεί ότι η Τέχνη πρέπει να βρίσκεται μέσα στα σχολεία και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας γιατί συμβάλλει καθοριστικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Γι’ αυτό, και επειδή ζούμε σε εποχή που η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι τεράστια, για να διδαχτούν στα παιδιά σωστά τα βασικά επιστημονικά αντικείμενα θεωρούμε ότι πρέπει κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο. Στη βάση αυτή τα καλλιτεχνικά μαθήματα με τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν στην ανάπτυξη του παιδιού πρέπει να διδάσκονται από τους συναδέλφους των αντίστοιχων ειδικοτήτων, που πρέπει να είναι μόνιμοι κι όχι ελαστικά εργαζόμενοι.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε τους συναδέλφους των καλλιτεχνικών μαθημάτων να συμμετέχουν στη ζωή και δράση του Συλλόγου μας και χαιρετίζουμε τις ποικίλες κινητοποιήσεις του ΕΕΤΕ σε όλη τη χώρα καθώς και της ΕΕΕΜ και στηρίζουμε το ψήφισμα της ΕΕΕΜ (επισυνάπτουμε τα έγγραφά τους).

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνεται από ΕΕΤΕ και ΕΕΕΜ   έξω από το Συμβούλιο Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49) όπου εκδικάζεται η προσφυγή τους ενάντια στην έξωση της Τέχνης από το Λύκειο.