Εκπαιδευτικοί: «Για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας»

Εκπαιδευτικοί: «Για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας»

Ο ΣΕΠΕ Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση:

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φοιτητές για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ».

Αποδεικνύεται ότι για τον της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν και προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

Η αντίληψη ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του φοιτητικού κινήματος μπορούν να αντιμετωπίζονται με δυνάμεις καταστολής και προσαγωγές μελών των φοιτητικών συλλόγων ανοίγει το δρόμο σε πολύ ζοφερές προοπτικές για την ακαδημαϊκή ζωή. Το συνδικαλιστικό και το φοιτητικό κίνημα έχουν απαντήσει απέναντι στη βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς.

Ούτε η καταστολή, ούτε η χειραγώγηση θα μας εμποδίσουν.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !