Εκπαιδευτικοί: Ελλείψεις στα ειδικά Σχολεία σε Κερατσίνι & Πέραμα

Εκπαιδευτικοί: Ελλείψεις στα ειδικά Σχολεία σε Κερατσίνι & Πέραμα

Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που η κοινωνική λειτουργός πήρε άδεια ευπαθούς ομάδας και ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί νέα κοινωνική λειτουργός στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου – Περάματος «Ν. Πλουμπίδης».

Η ανακοίνωση:

Στην καταγγελία του αναφέρει πως «σε μία τέτοια τραγική συγκυρία, στην κορύφωση της πανδημίας, που στα τα κρούσματα θερίζουν και θρηνήσαμε μέχρι και νεκρούς μαθητές και εκπαιδευτικούς από κορονοϊό, αφού η κυβέρνηση δεν πήρε και συνεχίζει να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους, έχουμε επιπλέον να αντιμετωπίσουμε και την υποστελέχωση από αναγκαίο προσωπικό».

Τονίζει επίσης ότι είναι αδιανόητο Ειδικό Σχολείο με 26 μαθητές να λειτουργεί από τον Δεκέμβρη χωρίς κοινωνικό λειτουργό. Αυτή η κατάσταση διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και εμποδίζει την ολόπλευρη στήριξη των μαθητών που την έχουν ανάγκη, που απλόχερα και ασταμάτητα οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να παρέχουν. Σημειώνεται ότι πρόσφατα και μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις τοποθετήθηκε ψυχολόγος.

Την ίδια στιγμή η κυβερνητική αναλγησία και αδιαφορία δεν σταματά στο Ειδικό Κερατσινίου, αλλά συνεχίζεται με άλλον τρόπο στο Ειδικό Περάματος.

Δυστυχώς, στο συγκεκριμένο σχολείο το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων δεν υλοποιείται με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, αφού δεν έχει καταλήξει ακόμα ο μειοδοτικός διαγωνισμός. Δεν μπορεί μία τέτοιου είδους ανακούφιση, που το εκπαιδευτικό κίνημα κατέκτησε με αγώνες, να μην υλοποιείται και μάλιστα σε μία περιοχή που την έχει ανάγκη.

Ο Σύλλογος απαιτεί άμεσα να τοποθετηθεί κοινωνικός λειτουργός και να λυθούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα και να ξεκινήσει το πρόγραμμα σίτισης.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !