Εκπαιδευτικοί ΔΕ: Ντόμινο αδικιών από την κινητικότητα των τεχνικών ειδικοτήτων

Εκπαιδευτικοί ΔΕ: Ντόμινο αδικιών από την κινητικότητα των τεχνικών ειδικοτήτων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΝΤΟΜΙΝΟ ΑΔΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ KINHTIKOTHTA ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.

Θεσσαλονίκη 28-05-2015

Με την εφαρμογή του αρ.82 του ν.4172/2013 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης ειδικοτήτων εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ. Με την ανακοίνωση 10/2014 του ΑΣΕΠ καλούνταν το προσωπικό αυτό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχε δεύτερο πτυχίο ειδικότητας μη καταργηθείσας, να υποβάλει αίτηση για μετάταξη για αυτό τον κλάδο, καθορίζοντας την σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμεί να μεταταχθεί. Έτσι στον πίνακα αυτό βρέθηκαν 304 εκπαιδευτικοί με δεύτερο πτυχίο που τους δινόταν η δυνατότητα να επανέλθουν στην εκπαίδευση και σε όποια περιοχή ήθελαν.

Η εφαρμογή της ανακοίνωσης 10/2014 του ΑΣΕΠ δεν εκτελέστηκε καθώς είχαμε αλλαγή κυβέρνησης, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της οποίας θα γίνονταν επανασύσταση των καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων και επαναφορά των εκπαιδευτικών στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τα άρθρα18 του Ν.4325/2015 το υπουργείο προχώρησε στην επανασύσταση καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ωστόσο, δεν κατήργησε την κινητικότητα (άρθρο 17) καθώς έδωσε το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν από την διαθεσιμότητα και βρίσκονται στον προαναφερόμενο πίνακα (ΑΝ.10 του ΑΣΕΠ), να επιλέξουν είτε την ειδικότητα στην οποία διορίστηκαν είτε να μεταταγούν στην ειδικότητα του δεύτερου πτυχίου χωρίς καν να εξεταστεί αν σε αυτές τις νέες θέσεις υπήρχαν οργανικά κενά.

Το γεγονός αυτό θα επιφέρει επιπτώσεις σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς, αφού από στοιχεία που συλλέξαμε από τις ΔΔΕ, πολλοί εκπαιδευτικοί που επιστρέφουν από την διαθεσιμότητα(περίπου 100), επέλεξαν να επιστρέψουν με το νέο τους κλάδο π.χ.ΠΕ 11- Φυσικής Αγωγής και όχι με τον κλάδο των τεχνικών ειδικοτήτων που διορίστηκαν και που επανασυστήθηκαν για αυτούς.

Αυτό δημιουργεί άμεσα πρόβλημα αφού υποσκελίζονται συνάδελφοι που περιμένουν να μετατεθούν( ακόμη και ειδικές κατηγορίες), καθώς τυχόν κενές θέσεις για μεταθέσεις των ειδικοτήτων που επέλεξαν, θα καλυφθούν από αυτούς .

Με τον τρόπο αυτό δηλαδή, το υπουργείο επιλύοντας το ένα πρόβλημα δημιουργεί πολλά περισσότερα καθώς καταστρατηγεί την ισχύουσα νομοθεσία τόσο των μεταθέσεων όσο και των μετατάξεων των εκπαιδευτικών.

Ως εκ τούτου, ζητάμε την επανεξέταση της επιστροφής των συναδέλφων εκπαιδευτικών, χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα της ισότητας και δικαιοσύνης των υπολοίπων συναδέλφων, δήλωση που αποτελεί και δέσμευση της νέας ηγεσίας του υπουργείου.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΠΟΥ …..ΜΑΤΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ!

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !